Värske moefilm Yves Saint Laurentist jõuab kinodesse

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PÖFFi moefilmide programmi Moekino kuulunud mängufilm «Saint Laurent. Stiil - see olen mina»
PÖFFi moefilmide programmi Moekino kuulunud mängufilm «Saint Laurent. Stiil - see olen mina» Foto: promo

Möödunud aastal PÖFFi moefilmide programmi Moekino kuulunud mängufilm «Saint Laurent. Stiil - see olen mina» jõuab 23. jaanuarist kinodesse.

Režissöör Bertrand Bonellol on õnnestunud jutustada mitte ainult maailmakuulsa moelooja lugu, vaid ka luua ajastutruu portree andekast kunstnikust, kes püüdis tabada ilu igas elu hetkes. 1960. aastate lõpus on Yves Saint Laurenti moemaja oma õitsengu tipus, kuid sügavas loomekriisis moelooja elab läbi nii joovastavat edu kui masendavat meeleheidet. Ta otsib inspiratsiooni ning vastuseid teda vaevavatele küsimustele vabameelsetelt seltskonnaüritustelt Pariisis ja Marrakeshis ning Warholi lõuenditelt ja Prousti loomingust.



Tuntud moefotograaf ja –toimetaja Toomas Volkmann on filmi kohta kirjutanud: «See on lugu YSL-st, kelle neurootiliselt tundlik eneseleidmine eksleb kirjanik Marcel Proust 'i nostalgilises eskapismis, tapvas töögraafikus ja luhtumiste reas leida armastus. Kuulsus ja selle taak.

Kas Yves Saint Laurent oli kaasaegse Moekiriku Püha Laurentius või vaevatud geenius?

Film püüab kirjeldada erakordse loomenatuuri vastuolusid ja nagu igas heas kunstiteoses ikka, puuduvad ka siin vastused, õiged ja valed.»

Tallinnas näidatakse filmi kinodes Artis, CC Plaza, Kosmos ning Tartus kinos Cinamon, veebruaris saab linateost nautida ka teistes linnades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles