Hawaiil otsib politsei Jeesus-bandiidiks tituleeritud meest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hawaii politsei
Hawaii politsei Foto: SCANPIX

USAs Hawaiil otisb politsei taga meest, kelle meedia ristis ta pikkade juuste, pika habeme ja hõlsti tõttu Jeesus-bandiidiks.

Richard Isaac Leibman põgenes Lihue ringkonnakohtu kohtumajast 4. detsembril 2014 ning seni ei ole teda leitud, kirjutab Huffington Post.

Leibman anti kohtu alla nelja aasta jooksul toime pandud kuritegude eest, millest enamik olid majadesse sissemurdmised ja murdvargused.

Kilauea elanik Leo McCarthy teatas 10. jaanuaril politseile, et nägi põgenikku Kauai Secret Beachil, kuid  mees pääses põgenema ronides kaljult üles.

Tegemist ei ole esimese korraga, mil Leibman politsei eest põgeneb.

2011. aastal murdis ta sisse Kekahas asuvasse majja ning ta jõudis enne tabamist politsei eest põgeneda. Ta saadi hiljem kätte ning saadeti trellide taha, kust ta vabanes 2013. aastal klausliga, et ta elab oma pere juures Texases ning saab psühhiaatrilist ravi.

Kui ta oli koos emaga Lihue lennujaamas, et Texasesse lennata, põgenes ta uuesti.

2014. aasta märtsis tabas politsei ta Princeville`i golfiväljakult. Uuringus ilmnes, et ta oli ümbruskaudsetesse majadesse sisse murdnud ning hinnalisi asju varastanud.

Leibman anti kohtu alla, kuid psühhiaatriline uuring näitas, et tal on vaimseid probleeme. Kohus lükati edasi.

Leibman saadeti Hawaii keskhaiglasse psühhiaatrilisele ravile.

Alates 2011. aastast on Leibmani süüdistatud sissemurdmistest , vargustes, politseile vastupanu osutamises, põgenemises ning rünnakus.

Ta tabamise eest on välja pandud 10 000 dollarit.

«Mõnes mõttes on see mees austust väärt. Ta on Hawaiil ainus kriminaal, keda ei ole suudetud kätte saada. Samas on ta ohtlik, kuna terroriseerib elanikke,» lausus politsei esindaja.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles