Erisaade «Müüdud naised» uurib Eesti lõbuäri, inimkaubanduse ja fiktiivabielude tegelikkust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erisaade «Müüdud naised», saatejuht Hetlin Villak
Erisaade «Müüdud naised», saatejuht Hetlin Villak Foto: Sigrid Haage

Täna kell 20:30 uurib Kanal 2 erisaade «Müüdud naised» Eesti lõbuäri, inimkaubanduse ja fiktiivabielude tegelikkust. «Kõige rohkem hämmastas, et paljud fiktiivabiellu astunud naised ei oska hiljem isegi öelda, kus ja kellega nad täpselt abiellusid,» meenutab saatejuht Hetlin Villak.

Aastas helistab inimkaubitsemise vastasele infoliinile üle 600 inimese ja ainuüksi Põhja-Eestis on end erinevatele organisatsioonidele «üles andnud» umbes 400 prostituuti. See on aga kõigest jäämäe tipp.

Saates räägivad teiste seas suud puhtaks 17 aastat prostituudina leiba teeninud naine ja aastaid lõbutüdrukute teenuseid kasutanud mees. «Kindlasti üllatab, kes on tegelikult need inimesed, kes prostituutide juures käivad,» ütleb saate autor Hetlin Villak.

Foto: Sigrid Haage

Lisaks prostitutsioonile loodetakse elujärge parandada ka fiktiivabielude läbi ja sageli on sellel rängad tagajärjed. «Loodetavasti aitab see saade kaasa nii mõnegi fiktiivabielu nurjumisele. Ehk tajuvad noored, et inimkaubitsemises osalemine ei ole hõlptulu teenimine. Saate eesmärk on tuletada meelde, et ümbritsevale tuleb tähelepanu pöörata. Hädasolijat tuleb aidata, mitte eemale tõugata, nagu see inimestel enamasti ikka kombeks on,» ütleb Villak.

Saade valmib koostöös psühholoogilise ja sotsiaalse rehabilitatsioonikeskusega ATOLL, mis tegeleb inimkaubanduse ohvritega. Oma arvamust avaldavad saates teiste seas ka Andres Anvelt, Kalle Klandorf ja Hanno Pevkur.

Tundliku teema tõttu ei sobi saade väikestele lastele, alaealiste vaatajate puhul on vajalikud lapsevanemate selgitused ja kommentaarid.

«Müüdud naised» on Kanal 2s täna kell 20:30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles