Iisraeli ja Liibanoni vihavaen jõudis nende riikide missideni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selfie, millel on Iisraeli miss (vasakul), Liibanoni miss, Sloveenia miss ja Jaapani miss
Selfie, millel on Iisraeli miss (vasakul), Liibanoni miss, Sloveenia miss ja Jaapani miss Foto: Facebook

Miss Universumi valimistel tekkis diplomaatiline kriis, kuna Miss Liibanoni sõnul trügis Miss Iisrael kutsutama selfie`le.

Miss Liibanon Saly Greige edastas Facebookis, et Iisraeli esindaja Doron Matalon püüdis teda pildilt, mis tehti koos Jaapani ja Sloveenia missiga, välja tõugata, kirjutab Yahoo News.

Pilt jõudis Instgrami Iisraeli missi kaudu ning see oli allkirjastatud: «Tere hommikust! Miss Jaapan, miss Sloveenia, miss Liibanon ja mina oleme samal fotol».

«Alates Miss Universumi üritustele saabumisest püüdsin mitte Iisraeli missiga kohtuda ega ka mitte temaga ühele fotole jääda. Olin tegemas pilti endast, Jaapani ja Sloveenia missist, kui pildile trügis ka miss Iisrael. Loodan, et iludusvõistlusel toetate selle juhtumi tõttu mind,» teatas Liibanoni kaunitar sotsiaalmeedias.

Vaidlust tekitanud foto tehti USAs Miamis Miss Universumi valmistel ning see ilmus Mataloni Instagrami postitusse 11. jaanuaril.

Matalon vastas eile Miss Liibanoni kriitikale öeldes, et tal on juhtunu pärast kurb.

«Tegelikult see ei üllata mind, kuid teeb kurvaks. Kahju, et sa ei suuda vaenulikkust kõrvale jätta,» kirjutas Iisraeli miss inglise ja heebrea keeles.

Liibanoni meedia tegi juhtunust loo, et Greige tehtud pildile ründas ootamatult Matalon, tahtes selfie`t rikkuda. Liibanoni sotsiaalmeedia kasutajad astusid oma missi kaitsma.

Iisraeli ja Liibanoni misside vihavaen on tingitud nende kahe riigi vahelisest poliitikast.

Iisrael okupeeris osa Liibanonist 22 aastat kuni 2000. aastani. Tehniliselt on need kaks riiki siiani sõjas ning nende sõdurite kokkupõrked ÜRO poolt kontrollitavas turvatsoonis on tavalised.

Iisraeli  armee ja Liibanoni juhtiva partei Hezbollah militaarharu vahel toimus 2006. aastal verine sõda. Siis hukkus rohkem kui 1200 liibanonlast, kellest enamik olid tsiviilisikud ning umbes 160 iisraellast, enamikus sõdurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles