Boogie Company valiti lahingusse «Global Battle Of The Bands»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boogie Company
Boogie Company Foto: promo

«Global Battle Of The Bands» (GBOB) on ülemaailmne konkurss bändidele, kes esitavad originaalloomingut ja on võimelised esinema laval «laivis» ehk otse, ilma fonogrammita. Igat riiki esindab üks ansambel, kes on välja valitud kas kohaliku žürii või rahvusvahelise korralduskomitee poolt. Sel aastal valiti lõppkonkursile 16 bändi 16st riigist. Boogie Company valiti välja rahvusvahelise korralduskomitee poolt. Eestist konkureeris võistlusele 31 ansamblit.

Võitja saab võimaluse salvestada plaat mõnes maailma tuntuimas helistuudios, rahvusvahelise promopaketi, salvestada suure-eelarvelise video ja tiitli «The Best New Band in the World». Eelkõige annab konkurss unikaalse võimaluse bändidele end näidata rahvusvahelisel areenil. Konkurssi kajastab rahvusvaheline meedia ja sellest toodetakse dokmentaalfilm. Konkursi žürii koosneb muusikamaailma tipp-produtsentidest ning manageridest.

Steve Lillywhite (legendaarne Grammy võitnud produtsent, kes produtseerinud plaate nii U2le ja The Rolling Stonesile) on öelnud: «Plahvatuslik elamus oli olla kohtunik GBOB`s. Laval ei olnud ühtegi bändi, kes ei oleks väärinud oma kohta seal. Mulle meeldib konkurss ja loodan, et see vaid kasvab aasta-aastalt.»

Foto: promo

Konkurssi «Global Battle Of The Bands» korraldatakse aastast 2004. Aastatel 2004 - 2010 toimus konkurss Londoni legendaarses Astoria kontsertsaalis, 2012 Kuala Lumpuris, Malaysias ja 2013 Chiang Mai`s, Tais. 2015 aasta finaalkontsert toimub Oslos, Rockefeller Music Hallis, 8. märtsil.

Eestit esindav, rockabilly stiili viljelev bänd Boogie Company asutati aastal 2004 ning esineb konkursil koosseisus: Andrus Kasesalu (laul ja kontrabass), Oleg Davidovich (kitarr) ja Marek Lillemägi (trummid). Boogie Company on oma tegevuse jooksul andnud välja 3 täispikka CD albumit. Lisaks Eesti lavadele on esinetud Itaalias, USAs, Saksamaal, Soomes, Lätis ja Egiptuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles