Režissöör Michael Moore: snaiprid on argpüksid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Moore
Michael Moore Foto: SCANPIX

USA režissöör ja kirjanik, teravasõnaline ühiskonnakriitik Mochael Moore avaldas Twitteris arvamust snaiprite teemal.

Moore`i sõnul peavad ameeriklased snaipreid rahvuskangelasteks, kuid nad ei ole seda, edastab Yahoo News.

Moore võttis sõna pärast seda kui režissöör Clint Eastwoodi uus linateos «Amerian Sniper», mis räägib USA armee snaiprist Chris Kyle`ist, sai kuus Oscari nominatsiooni.

Filmis kehastab Kyle`i Bradley Cooper.

Moore´i negatiivne kriitika näitas, et see film ei avaldanud talle muljet ning et ta peab snaipreid tegelikult argpüksideks.

 «Minu onu oli Teise maailmasõja ajal snaiper. Teadsin, et snaiprid ei tulista oma vaenlast temaga silmitsi olles, vaid salaja pähe või selga. Need mehed ei ole kangelased,» jätkas filmitegija.

Moore on ka varem snaiprite teemal sõna võtnud ning ta kirjutistest sisaldunud roppuste pärast ei ole neid meedias avaldatud.

Christopher Scott "Chris" Kyle`i (8. aprill 1974 – 2. veebruar 2013) peetakse läbi USA sõjaajaloo parimaks snaipriks. Väidetavalt suutis ta 225 tapmisest tappa 160 juhul.

Kyle oli Iraagi sõja veteran, kes kandis hüüdnime Ramadi kurat.

Pärast armeest lahkumist 2009. aastal kirjutas ta elulooraamatu «American Sniper», mis jõudis lugejateni 2012. aasta alguses.

Kyle ja ta sõber Chad Littlefield lasti maha 2. veebruaril 2013 Texases Chalk Mountaini lasketiirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles