Uus folgilaine ansambel Rüüt esitleb debüütplaati kuues erinevas Eesti paigas

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüüt on värske alternatiiv-folk ansambel, mille võlu peitub mitmekülgses ja otsinguterikkas lähenemises pärimusmuusikale
Rüüt on värske alternatiiv-folk ansambel, mille võlu peitub mitmekülgses ja otsinguterikkas lähenemises pärimusmuusikale Foto: Jana Solom

Ansambel Rüüt jõuab plaadi «Maasikille» esitlustuuriga Viljandisse, Raplasse, Haapsallu, Pärnusse, Tartusse ja Tallinnasse. Sellesse uue folgilaine bändi kuuluvad Maarja Soomre, Maili Metssalu, Juhan Uppin ning Toomas Oks.

Rüüt on värske alternatiiv-folk ansambel, mille võlu peitub mitmekülgses ja otsinguterikkas lähenemises pärimusmuusikale. Ansambli muusika toetub oma juurtega meie maa põlisele pärimusmuusikale, kuid liigutab oma latva tänapäevase maailma mitmekesisuses. Regilaulud ja vanad pillilood tuuakse kuulaja ette peenelt viimistletud ja paeluvasse atmosfääri põimituna.

Rüüt tutvustab oma loomingu kaudu ühe vähese Eesti oma instrumendi – Eesti lõõtsa kasutusvõimalusi ja kõla. Ansamblisse kuuluvad eesti parimad noored lõõtspillimehed Juhan Uppin ja Toomas Oks. Rüüdi mitmekülgsele kõlale ja põnevatele lähenemistele annavad omapoolse vürtsi bändi naisliikmed – näitleja Maili Metssalu ja jazzmuusik Maarja Soomre, kelle hääled regilauludes kõlavad võimsalt ja toovad möödunud ajad kuulajatele lähemale. Pilliparki kuuluvad veel viiul ja meloodika.

Rüüt kontsert aitab mõista möödunud aegade võlu ja tänapäeva maailma mitmekesisust. Rüüdi liikmed on olemuselt kirglikud katsetajad ja demonstreerivad rõõmuga muusika piire ja sügavusi. Muusika pakub head kuulamisainet ühtviisi nii pärimuse sõpradele, tehnilistest viguritest huvitujatele kui ka õhulistel muusikamaastikel rändajatele.

Plaadiesitlustuur:

9. veebr kl 19 Viljandi Pärimusmuusika Ait

10. veebr kl 19 Rapla Kultuurikeskus

11. veebr kl 19 Haapsalu Raamat

12. veebr kl 18 Sütevaka salongiõhtu, Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasium

25. veebr kl 19 Genialistide klubi, Tartu

26. veebr kl 19 Kloostri Ait, Tallinn

Vaata ka kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles