Brad Pitti trump jalka MMi USAsse saamiseks: fännide pihuarvuteile tellitavad videokordused!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brad Pitt
Brad Pitt Foto: SCANPIX

Näitleja Brad Pitt osaleb komitees, mis promob USA kandidatuuri jalgpalli MMi korraldamiseks USAs aastal 2018. Pitti sõnul tooks väljatöötatav tehnoloogialahendus kaasa kogu sporti puudutava revolutsiooni, samuti elab jalgpall siiani «hämarates aegades».

USA kandidatuuri toetav tarkvarafirma Cisco on kergitanud saladuseloori oma 2, 4 miljardit krooni maksvalt tehnoloogiaarenduselt FanVision, mis võimaldaks teenusega liitunud tugitoolisportlastel tellida äsjatoimunud situatsioonidest koheseid kordusi pihuarvuti ekraanile. Uue seadme ekraani läbimõõt oleks 11 sentimeetrit ja see võimaldaks spordisõbral näha parasjagu toimuvast mängust kordusi kuni kümnest eri kaameranurgast, kirjutab dnaindia.com.

Nii jõuaksid televaatajad ette rahvusvahelise jalgpalliorgansiatsiooni FIFA ees seisvast küsimusest, kas anda jalgpallimängude kohtunikele võimalus vaadata kahtlaseid situatsioone mängu ajal videokordusest üle või mitte. Sest FanVisoniga saaks igaüks näha, mis tegelikult äsja mängus juhtus.

 

Näiteks suvisel jalgpalli MMl oli mängus Saksamaa ja Inglismaa vahel situatsioon, kus inglaste löödud pall ületas latipõrkest tegelikult sakslaste väravajoone, kuid äärekohtunik väravat ei lugenud. Paljud arvavad, et vahejuhtum avaldas inglastele kaotuse toonud mängu edasisele käigule otsutavat mõju.

 

Daily Mirroris ütleb üks Pitti sõber, et Pitt usub kõvasti sellesse, et just FanVision veenab otsustajaid, et MM 2018 tuleks USAsse, mitte Inglismaale, kus muide veab kampaaniat David Beckham.

 

Näitleja sõbra sõnul leiavad Pitt ja teised USA kandideerimiskomitee liikmed, et jalgpall elab võrreldes teiste spordialadega tehnoloogia kasutamise osas siiani «hämarates aegades». Samuti on Pitt öelnud teistele komitee liikmetele (Bill Clinton, New Yorgi linnapea Michael Bloomberg ja Arnold Schwarzenegger – T.L.), et FanVison tooks kaasa «revolutsiooni kogu spordis».

 

Cisco üks anonüümne töötaja märgib hiigelsuure kasumi ootuses, et täna on jalgpall ainuke spordiala USAs, kus kohtuniku otsust ei saa muuta ja seda näiteks videokorduste abil.

 

«FanVision annab fännidele väga selge vaatekoha otsustamaks, kas kohtunike otsused on õiged,» lausub Cisco töötaja. Ta usub, et USA kandideerimiskomitee suudab FIFAt veenda, et jalgpalli ei saa pikalt tehnoloogiaga vastandada ning et FanVison on suurepärane põhjus «palli mängus hoidmiseks.»

 

Pitti töö tulemus selgub 2. detsembril, kui rahvusvaheline jalgapalliorganisatsioon FIFA valib välja 2018. ja 2022. aasta MMi korraldajamaad. USA on korraldanud finaalturniiri varem korra 1994. aastal,  kui Brasiilia alistas finaalis penaltiseerias Itaalia.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles