Feministlik väljaanne lõikas meessoost juhid terrorismivastase protesti pildilt välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töödeldud foto Pariisi ühtsusmarsist
Töödeldud foto Pariisi ühtsusmarsist Foto: Metro.co.uk

Möödunud pühapäeval toimus Prantsusmaal Pariisis terrorismivastane ühtsusmarss, millega protestiti 7. jaanuaril satiiriväljaande Charlie Hebdo toimetusse tehtud rünnaku vastu ning sõnavabaduse poolt.

Sellel osalesid mitmed Euroopa riikide juhid, edastab metro.co.uk.

Maailma meedia kajastas nii Charlie Hebdo töötajate tulistamist kui ka protestimarssi laialdaselt, kuid mitte kõik väljaanded ei avaldanud autentseid, vaid töödeldud fotosid sellest.

Iisraeli väljaanne Ha Mevaser (Teataja) avaldas protestimarsist foto, millel on näha meessoost riigijuhte ja poliitikuid, kuid puuduvad Saksamaa kantsler Angela Merkel, Pariisi linnapea Anne Hidalgo, Euroopa Liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika juht Frederica Mogherini ning Taani peaminister Helle Thorning-Schmidt, kes tegelikult kohal olid.

Sellele diskrimineerimisele andis vastulöögi feministlik internetiväljaanne Waterford Whispers News. Avaldati pilt, millel on nimetatud naised, kuid mitte ühtegi meest.

Iisraeli väljaannet süüdistati uudise moonutamises ja terrorismivastase ühtsusmarsi naeruvääristamises.

Selle tõttu otsustas Waterford Whispers teha oma variandi pildist.  

Charlie Hebdo tulistamises hukkus 12 inimest, kelle seas oli ka väljaande peatoimetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles