Lätlaste überkuuma muusikafestivali «Новая волна» kaaperdas Sotši

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laima Vaikule 2010. aasta laulukonkursi Uus Laine avamisel
Laima Vaikule 2010. aasta laulukonkursi Uus Laine avamisel Foto: SCANPIX

Venelaste ja lätlaste koostöös läbiviidav überpopulaarne rahvusvaheline muusikafestival  «Новая волна» ehk «New Wave» ehk «Uus laine» korraldatakse  2015. aastal Sotšis, teatas Krasnodari kuberner Alexander Tkachev 12. jaanuaril uudisteportaali Kuban24 vahendusel.

Foto: SCANPIX

Venemaa kuulus laulja ja riigiduuma liige Jossif Kobzon on olnud «Новая волна» üks suurtest staaridest.

«Oleme võtnud õiguse võtta festival «Uus laine» enda korraldada, teatas Krasnodari kuberner uhkelt.  «Ja ma usun, et see on meie jaoks märkimisväärne saavutus. See on just see, millega me meelitame suure hulga turiste enda regiooni. See on meie jaoks suurepärane võimalus täita hotellid turistidega ja luua seega ka hulgaliselt uusi töökohti.»

Kuberneri sõnul kandideerisid festivali «New Wave» võõrustajateks lisaks Sotšile ka Kaliningrad ja Jalta.

Foto: Starkov Vladimir/ITAR-TASS

Varem on suurejoonelist festivali «New Wave» korraldatud Jurmalas, Lätis.

Kaasani linnapea Kazan Ilsur Metshin märkis, et ka nende linnal on kogemusi rahvusvaheliste ürituste korraldamiseks ning olemas ka vajalik infrastruktuur.

Foto: SCANPIX

Alla Pugatšova - «New Wave» üks suurtest staaridest.

Idee korraldada suurejooneline sündmus Venemaal sai alguse tõigast, et aasta 2014 juulis Jurmalas toimunud «New Wave» festivali raames ei saanud Läti viisat sellised suured vene artistid nagu Jossif Kobzon, Oleg Gazmanov ja Valeria. Varsti pärast keeldu saigi Tkachev idee teha «New Wave» hoopis Sotšis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles