Hispaania satiiriajakiri terroristidest: 21. sajandi relvad, keskaegsed arusaamad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania satiiriajakirja El Jueves esikaas
Hispaania satiiriajakirja El Jueves esikaas Foto: elperiodico.com

Hispaania satiiriajakiri El Jueves avaldas täna numbri, millega mälestatakse Prantsuse satiiriajakirja Charlie Hebdo vastu tehtud rünnakus hukkunuid.

Esikaanel on näha suurte valgete tähtedega ajakirja nime ning selle peal on Charlie Hebdo, millelt tilgub verd, kirjutab The Local.

Hispaania väljaande karikaturisti Guille Martinez-Vela sõnul näitavad nad sellega solidaarsust oma prantsuse kolleegidele, kuid ka terrorismivastasust.

Esikaanel on lause: «21. sajandi relvad, keskaegne mõtlemine. Appi!»

«Kaitseme sõnavabadust ilma äärmusliku vihata. Terrorirünnaku korraldajatel võivad olla tänapäeva relvad, kuid mõtlemiselt on nad jäänud keskaega,» nentis Hispaania karikaturist.

Esikaanel on veel näha narrimütsiga karikaturisti, kes istub laua taga, mis on vereloigus. Talle tilgub verd peale.

7. jaanuaril Prantsusmaal korraldatud rünnakus hukkus 12 inimest, teiste seas ka Charlie Hebdo kuulsaid karikaturiste ning kaks politseinikku. Sündmused jätkusid kui Pariisi juudi kaupluses hukkus neli inimest ning surma sai veel üks politseinik.

Charlie Hebdot mälestas ka Hispaania interneti satiiriväljaanne Orgullo y Satisfacción. Näha on pilti, milles karikaturist istub laua taga, kastab sulepead verre ning paberil on punane süda.

«Charlie Hebdo, selle ajakirjanikud ja karikaturistid, on need, kes kinnitasid, miks me seda tööd teeme. Nad olid naljakad, jumalapilkajad, hulljulged ja eelkõige vabad,» teatas internetiväljaanne.

Veel mitmed Hispaania ja teiste riikide väljaanded mälestasid Charlie Hebdo hukkunuid.

Charlie Hebdo ilmus täna esmakordselt pärast rünnakut ning esikaanel on näha prohvet Muhamedi, kes kannab kuulsaks saanud silti «Jes suis Charlie» (Mina olen Charlie) ning juures on tekst «Tout est pardonné» (Kõik on andestatud).

Prantsusmaal müüdi täna hommikul Charlie Hebdo läbi vaid minutitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles