Iga neljas Briti strippar omab kõrgharidust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga neljas Suurbritannia strippar on kõrgharidusega.
Iga neljas Suurbritannia strippar on kõrgharidusega. Foto: SCANPIX

Iga neljas Suurbritannia strippar on ülikoolihariduse omandanud, näitab uuring.

Sellele avastusele jõudsid Leedsi ülikooli uurijad Teela Sanders ja Kate Hardy, kirjutab The Sun.

Uuringust selgus ka, et enamik strippamisega elitist teenivaid naisi on tegelikult korraliku haridusega ning teevad sületantsija tööd suure palga nimel. Küsitletud stripparid teenisid aastas keskmiselt 48 000 naela ehk 900 000 krooni.

«Need naised tunnevad end oma kehas uskumatult kindlalt. Minu arvates on siin mingi põlvkondadevaheline kultuuriline erinevus,» tõdes doktor Sanders.

«Need noored naised ei usu, et neid ära kasutatakse, sest nemad on need, kes kolme minuti pikkuse tantsu ja lühikese jutuajamise eest raha saavad,» lisas ta.

Samas pole sugugi kõik stripparid oma tööga rahul. «See pole piisavalt turvaline,» kurtis üks tantsijanna. «Tean tüdrukuid, keda on töö juures ahistatud ja vägistatud. Kui oled strippar, ei saa sa politsei poole pöörduda. Seadus ei kaitse sind.»

Uurimistulemuste põhjal on kõrghariduse omandamine üks sagedasemaid põhjusi, miks noored naised strippariameti kasuks otsustavad – tervelt 14 protsenti vastajaist ütles, et tegeleb erootilise tantsuga selleks, et oma ülikooliõpinguid rahastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles