Vesi, toit ja peavari? Tänapäeva elu aluseks on nutitelefon, kohv ja soe dušš

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui varasematel aegadel ajasid inimesed lihtsalt läbi, vajades igapäevaseks mõnusaks eluks vett, toitu ja peavarju, siis 21. sajandil peetakse esmatähtsaks hoopis nutitelefoni, kohvi ja pesemisvõimalust.

Rahvusvaheline uuring näitas, et iga kuues inimene vajab igapäevategevuses internetti ning umbes sama palju nutitelefoni, kirjutab Daily Mail.

Uuringus rõhutati, et siiski on veel suur erinevus arenenud riikide ja arengumaade elanike eelistustes ja elatustasemes. Arenguriikide elanikele on ikka esmatähtis toit ja peavari ning kui need on olemas, saab hakata mõtlema muudele asjadele.  

Arengumaade elanikest paljudel on küll nutitelefonid, kuid neil puuduvad sellised tavapärased asjad nagu elekter ja veesüsteem ning neil on raskusi oma lastele koolihariduse andmisega.

Arenenud riikide elanikest kolmandik alustab oma päeva hommikukohviga. Nende riikide elanikest enamik naudib nii hommikul kui õhtul sooja dušši.

Üsna palju oli ka neid, kelle jaoks auto oli hädavajalik tarbeese ning ka neid, kes oma liikuva töö tõttu ei olnud huvitatud kinnisvara omamisest.

Uuringu teinute sõnul toodavad arengumaad suure osa maailmas vajatavast toidust, kuid samas elavad sealsed elanikud vaesuses.

«Ebavõrdsus nende kahe maailma vahel on aina suurenenud. Kui arenenud riikide elanikel on elu muutunud väga hõlpsaks, siis arengumaades on palju neid, kes elavad nagu iidsetel aegadel, pidades võitlust ellujäämise eest,» tõdeti uuringuraportis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles