VIDEO! Tänavakultuurifestival JJ-Street Baltic Session toob siiani külmavärinad ihule!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic Session 2014 avamine
Baltic Session 2014 avamine Foto: Gregor Jürna

Tänavakultuurifestival JJ-Street Baltic Session toob kokku järjest säravamaid staare, pöörasemat adrenaliini ning unikaalsemaid elamusi!

Foto: Gregor Jürna

Juba seitsmendat korda leidis 6-12.oktoobril aset JJ-Street Baltic Session tänavakultuurifestival ning sel aastal lõi kogu lavaline üleeshitus, tantsijad ning show pahviks isegi külalised seitsme maa ja mere tagant.

Maailmakuulus tantsija ning artist Kwame Osei ehk Kid Tight Eyes rääkis, kuidas tema emotsioonid on ta jalust rabanud ja sõnu ei jagu piisavalt. «Baltic Session on liiga hull! See asukoht, need inimesed, JJ ning kogu meeskond!»

Tõepoolest,  tuhanded säravad silmad võivad öelduga nõustuda, sest sel aastal tekitas vaatemäng laval tunde, et tegemist ei ole reaalsusega.

Foto: Gregor Jürna

Üks erilisemaid uusi külalisi sel aastal oli aga Willow Smithi muusikavideos kaasa löönud Mother Leoimy Prodigy, kes külastas JJ-Street Baltic Sessionit esimest korda. «See on koht, kus kõik jagavad armastust, energiat just läbi tantsu. Kõik, mida tehakse, on tantsuga seotud ning see on vapustav,» rääkis ta.  

Foto: MediaMarketing Est OÜ

Sündmuse peakorraldaja Joel Juht aka JJ jäi selle aasta festivaliga väga rahule, kuigi tema jaoks on see kõik ühtlasi nii vaatemäng kui ka närvipinge, mida on teostatud juba mitu aastat. «Kuna mul endal lapsi ei ole, siis ma võiks öelda, et Baltic Session on minu jaoks kui lapse hoidmine,» sõnas Eesti üks kuulsamaid tantsupioneere Joel Juht.

Kogu sündmust vaatama tulnud külaliste hulgas leidus igas vanuses osalejaid, sest festivali jälgmiseks ei pea olema professionaalne tantsulõvi, kaugel sellest, tulla võib kasvõi vanaema ja vanaisaga. Kes tahaks ilma jääda pea ja käte peal keerutamisest, lendlevatest etteastetest Nordea Kontserdimaja laval ning hullumeelselt positiivsest õhustikust?

Foto: Gregor Jürna

Eesti tänavatantsijate ning JJ-Street Baltic Sessioni üks suurimaid fänne on Chris Shaik, USA tantsupioneer, kes on koostööd teinud maailma nimekamate artistidega. Tema iseloomustab sündmust järgnevalt: «JJ-Street Baltic Session. See on kohustus, nõue, vajalik justkui ravim. See on üks paremaid kui mitte parim asi siin majas, linnas ning isegi riigis.»

Siiski ärgem unustagem,et kogu sündmus kestis terve nädala, mille hulka mahtusid lisaks Nordea Kontserdimajale ka töötoad staaridega. Veelgi põnevam oli sõna otseses mõttes tänavakunsti loomine, kus Eesti jahedas kliimas said kokku suurepärased graffiti talendid üle maailma, joonistades kunstiteoseid kõrgustesse originaalsemalt kui kunagi varem.  

Foto: Gregor Jürna

Prantsusmaalt pärit Hopare, kelle tööd on rippunud Pariisis Louvre muuseumis, ütles, et JJ-Street Baltic Session on siiani üks parimaid festivale, kus ta üldse elu jooksul on viibinud.

Korraldajad ise ootavad sündmust iga aastaga aina rohkem ning 2015 toob varuks uusi üllatusi. JJ-Street Crew liige Ita Puusepp selgitas, et JJ-Street Baltic Session on tema jaoks niivõrd sügaval südames, et kui asjad ei lähe nii nagu vaja, ei saa ta isegi öösel magada.

Une röövis suurejooneline sündmus JJ-Street Baltic Session kõigil külalistel ka suurepärase Afterparty õhtuks, kus kõik tantsijad näitasid oma oskusi, tutvusid omavahel ning veetsid suurepärase peo suurepärase muusikaga.

Foto: Gregor Jürna

Sel aastal oli JJ-Street Baltic Session läbimurre, millest räägitakse veel uuelgi aastal ning 2015 ei jää karvavõrdki milleski alla, vaid varuks on uusi üllatusi! Järgmine JJ-Street Baltic Session 2015 leiab aset täpselt  5-11.oktoobril ning neid unustamatuid seiklusi lihtsalt peab oma silmaga nägema!

VAATA VINGET VIDEOT!

JA OLE JÄRGMISEL AASTAL KINDLASTI KA ISE KOHAL!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles