Maja, kus Elu24 oma musta pesu peseb, sai sajandivanuseks

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maakri tänaval, just Elu24 toimetuse akende all seisab üks kena juugendmaja, mille ehitamisest täitus reedel 100 aastat.


Majas jällegi asub keemiline puhastus ja pesumaja, kus Elu24 toimetus oma töö- ja piduhoos määrdunud musta pesu pesemas käib. Pesupesu ja puhastus on Maakri tänaval mitmesajaaastase ajalooga, sest just siin voolas omal ajal Härjapea jõgi. Maja ette on pesumajaomaniku herr Habermeyeri eestvõttel rajatud väike armas aiake, mida kaunistavad kotka ja siili kuju. Esimene neist sümboliseerib Saksamaad, aga teine Kalevikoja nõunikku. Seda aiakest panevad eestlased väga imeks: «Siia oleks ju oma kolm parkimiskohta saanud teha!»

Juubeli puhul anti majale nimi ja kinnitati vastav klaasplaat fassaadile. Nüüdsest nimetatagu seda hoonet Birkhausiks, sest Birki nimeline perekond pidas siin juba 1820. aastast rõivapuhastusäri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles