Värsked helid: festival tutvustab uut Eesti ja Soome muusikat

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel New Dimensions
Ansambel New Dimensions Foto: promo

Sel nädalal toimub esmakordselt festival AlterWinter, mis tutvustab Eesti ja Läti publikule uusi bände Eesti ja Soome muusikamaastikul.

Festivali ühe korraldaja Marta Aliide Jakovski sõnul on oluline hoida kuulajaid kursis muusikaga, mida lähiriikides tehakse. «Festivali põhiidee on ühendada Soome ja Eesti ansamblid ning jagada naabritega uut ja värsket muusikat,» ütles Jakovski.

Esimesel AlterWinteri festivalil jagavad omavahel lava üks Eesti ja kolm Soome ansamblit.

Eesti lippu hoiab kõrgel ansambel New Dimensions, kes ühendab oma muusikas kuumad rütmid ja jaheda 21. sajandi tehnoloogia.

Soomet esindavad 70ndate rokki, grunget ja kaasaegset USA rokkmuusikat segav Fudge Flounders, eksperimentaalrokkbänd Obligaatiot ning improvisatsiooniline avangard-bänd Kola.

Foto: Erakogu

Kuigi tuuril osalevate ansamblite muusika erineb üksteisest, jagavad eri riikide muusikud samu põhimõtteid. Ükski neist ei ole oma loomingus tõmmanud tugevaid piire eri žanrite vahele, nende muusikas on olulisel kohal ambitsioonikus, avatus ja pidev enesearendamine.

Festivali kontserte on sel nädalal võimalik kuulata kolmel päeval: neljapäeval (15.01) Tallinnas klubis Sinilind, reedel (16.01) Tartus Genialistide klubis ning laupäeval (17.01) Riias Nabaklabis. Esimene bänd alustab kell 22. Plaadimuusikat mängib Tallinnast pärit DJ Tony1000.

Piletid maksavad 5€ ja 7€.

Foto: Erakogu
FUDGE FLOUNDERS

asutati aastal 2009 Lahtis. Nende muusikalise tee kujundajad on 70ndate rokk, grunge ja modernne Ameerika rokkmuusika. Nende küllaltki agressiivse kõlaga muusika ning eripalgelise vokalisti koosseis moodustab midagi enneolematut. Suvel hakkab bänd kaante vahele vormima oma esimest albumit.


OBLIGAATIOT

on eksperimentaalroki bänd Helsingist, mis loodi aastal 2013. Ansambli muusika on sulam rokist, funkist, jazzist ja noise-muusikast. Bändi eriilmeline lüürika on Soomes laialt tähelepanu pälvinud. Verivärske EP on saadaval nüüd!

NEW DIMENSIONS on rühm moodsaid Eesti muusikuid, kelle helide dimensioonid vibreerivad koos põhjamaise linna elutempoga. Kuumad rütmid saavad uue elu jahedas 21. sajandi tehnoloogilises Tallinnas. New Dimensions pakub mitmekihilisi ja delikaatseid helivärve ning melanhoolset, ent samas lootusrikast meeleolu.

KOLA on improvisatsiooniline avangard-bänd Helsingist. Nende kontserdid on ainukordsed ja kõik sünnib hetke ajendil. Bändi kuuluvad trummar Eki Vikman, saksofonist Matti Luokkanen ja trompetist Jussi Mutenia on alati uuele avatud ja üllatusteks valmis.

DJ TONY1000 on Tallinnas, Kalamaja kirjus keskkonnas võrsunud melomaan. Tony pakub valikut arendatud, eksperimentaalsest ja veidrast muusikast. Olgu selleks popp, rokk, klassika või jazz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles