Video: vaata, mida rääkis «Mandariinide» režissöör Kuldgloobuste sümpoosionil

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: American Cinematheqe

Hollywoodis toimus laupäeval sümpoosion parima võõrkeelse filmi Kuldgloobusele kandideerivate linateoste režissööridega. Kohal oli ka «Mandariinide» lavastaja Zaza Urušadze.

Iga-aastase tasuta sümpoosioni korraldasid Hollywoodi Välispressi Ühing (HFPA) ja American Cinematheque. Vestlust juhtis Mike Goodridge.

Goodridge märkis, et «Mandariinides» käituvad kaks vaenujalal olevat täiskasvanud meest nagu 12-aastased poisikesed.

«See oli väga valus aeg Gruusiale, kuna kaotasime osa oma riigist. Nad ei tea, mille nimel nad võitlevad - see on tragikoomiline, kui sa lähed sõtta ja ei tea, mille eest võitled. Asjaolu, et nad on ühes väikeses ruumis Ivo tõttu sunnitud teineteist taluma, tekitab neis teismelistele omast trotsi,» seletas Urušadze.

Režissöör rääkis ka, et eestlastel oli Gruusias kolm küla, kus nad elasid üle saja aasta. Enamik neist põgenes sõja tõttu.

«Eestlased olid alati neutraalsed ja sattusid kahe tule vahele,» sõnas ta.

Urušadze rääkis, et käsikirja kirjutades kujutas ta elavalt ette, milline film välja näha võiks ning võttepaika otsides leidis ta ideaalse koha. Kõik peale mandariiniistanduse ehitati spetsiaalselt filmi jaoks ja täiuslikkuse nimel istutati juurde ka mõned puud.

Foto: Golden Globes

Parima võõrkeelse filmi Kuldgloobusele kandideerivad ka «Ida» (Poola), «Leviaatan» (Venemaa), «Vääramatu jõud»  (Rootsi) ja «Gett» (Iisrael).

Kinomajas Egyptian Theater toimunud üritusest tehti otseülekanne Youtube'is ja seda saab ka järele vaadata!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles