DNA-test peaks aitama lahendada «Sodiaagimõrvade» seeriat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähemalt üks röövmõrvar liigub vabaduses.
Vähemalt üks röövmõrvar liigub vabaduses. Foto: AP / Scanpix

USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) loodab, et DNA-test aitab lahendada niinimetatud Sodiaagimõrvade seeriat.

FBI esindaja sõnul on California lahe äärses piirkonnas 1960. – 1970. aastatel toime pandud mõrvad siiani mõistatuseks ning mõrvar teadmata, kirjutab stuff.co.nz.

 

«Sodiaagimõrvari» hüüdnime kandnud isik jättis mõrvapaikadesse endast maha kodeeritud kirju, mille alla oli sodiaagimärke joonistatud.

 

Hoolimata laiahaardelisest uurimisest, ei õnnestunud mõrvari isikut kindlaks teha.

 

FBI agendid võtsid nüüd need mõrvajuhtumid uuesti käsile.

 

«Uurime, kas mõrvapaikadest leitud DNA võib kuuluda 2006. aastal surnud endisele õhujõudude piloodile Jack Tarrance`ile,» sõnas FBI esindaja.

 

Vihje, et Tarrance võib olla «Sodiaagimõrvar», andis mehe kasupoeg Dennis Kaufman.

 

Kaufmani väide põhineb asjadel ja kirjutistel, mis Tarrance`ist maha jäid.

«Jackil oli sarnane peakott, mida kandis ka mõrvar. Leidsin pärast Jacki surma selle muusikavõimendi sisse peidetuna,» selgitas kasupoeg.

Lisaks leidis Kaufman kuvanud verega kaetud noa ja filmilindid vägivalda kujutavate episoodidega.

«Mu kasuisa käekiri oli sarnane tapja poolt sündmuspaika jäetud kirjadel olnud käekirjaga. Tarrance`il ja tapjal olid ka sama tüüpi sõjaväesaapad,» selgitas Kaufmann.

Jack Tarrance´i nime seostati «Sodiaagimõrvariga» esmakordselt 2000. aastal, kuid siiani ei ole suudetud tõendada, kas ta oli mõrvar või mitte.

«DNA-test peaks aitama heita valgust «Sodiaagimõrvadele  ning Jack Tarrance`i süüd tõendama või ta sellest vabastama,» lausus FBI esindaja.

Hollywoodis valmis selle juhtumi põhjal film «Zodiac», kus peaosi mängisid Jack Gyllenhaal ja Robert Downey juunior. Filmis pakuti mõrvarina välja hoopis üks teine mees – Arthur Leigh Allen. Mõrvaseeriaga seostatud Allen suri 1992. aastal südamerabanduse tagajärjel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles