Saksa satiiriajakiri andis peenisenaljaga vastulöögi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa satiiriväljaanne Titanic
Saksa satiiriväljaanne Titanic Foto: reddit.com

Saksamaa satiiriajakiri Titanic andis Prantsuse satiiriiajakirja Charlie Hebdo rünnakule vastulöögi, viidates oma esileheküljel, et moslemitel on keskmisest väiksemad peenised.

Titanic rõhutas samas vana ütlust, et pliiats on võimsam kui mõõk, kirjutab The Local.

Nüüdne esikülg on koopia 2006. aasta Titanicu märtsinumbri esiküljest, millel oli kujutatud nelja peenise kaudu nelja maailma suurimat religiooni, kaasa arvatud islamit.

Islamit kujutav peenis on kõige väiksem.

«Pärast rünnakut Prantsuse satiiriajakirjale Charlie Hebdo langetas Titanicu meeskond otsuse avaldada prantsuse kolleegidele solidaarsust ja jätkata religioone pilava satiiri tootmist,» teatas Saksa väljaanne.

Nii nagu äärmusvaadetega isikute rünnaku alla sattunud Charlie Hebdo, on ka Titanic avaldanud karikatuure prohvet Muhamedist, kuid mitte nii palju kui Prantsuse ajakiri.

«Saksa moslemid ei anna nii palju ainest satiiriks kui prantsuse moslemid,» tõdes ajakirja Titanic peatoimetaja Tim Wolff.

Wolffi sõnul olid nii tema kui ka ta kolleegid šokeeritud Prantsusmaa rünnakust, mis nõudis 12 inimese elu, kaasa arvatud mitme tuntud karikaturisti oma.

Prantususe politsei teatas, et Charlie Hebdo rünnakus kahtlustatakse kolme isikut, kellest kahe tabamiseks on käimas suur politseioperatsioon.

Kahtlusalused on 18-aastane Hamid Mouad ning 34-aastane Said Kouachi ja 32-aastane Cherif Kouachi.

Titanic ei ole ainus Saksa väljaanne, mis reageeris Charlie Hebdo rünnakule.

Berliner Kurier kujutas esilehel prohvet Muhamedi istumas verevannis ning lugemas Charlie Hebdot.

Titanicu peatoimetaja Wolff sõnul on nende lugejad saksa karikaturistide julgeoleku pärast mures.

«Oleme saanud küsimusi, kas kardame oma julgeoleku pärast. Jälgime järgnevad paar päeva, kuidas sündmused kulgevad ja siis langemate otsuse, kuidas reageerime,» teatas peatoimetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles