Piltuudis: Filipiinide liikluspolitseinikud peavad paavsti visiidi ajal kandma mähkmeid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manila liikluspolitseinikud mähkmeid demonstreerimas
Manila liikluspolitseinikud mähkmeid demonstreerimas Foto: SCANPIX

Filipiinide politseinikele anti käsk paavsti visiidi perioodil kanda mähkmeid, kuna visiidi- ja liikluskorralduse tõttu ei ole neil aega WCd külastada.

Paavst külastab Filipiine järgmisel nädalal, edastab The Telegraph.

Filipiinide pealinna Manila esindaja Francis Toletino sõnul puudutab mähkme kandmise määrus umbes 2000 liikluspolitseinikku.

Ta soovitab ka paavsti vaatama tulevatel katoliiklastel kanda täiskasvanutele mõeldud mähkmeid, kuna välikasutusega WCsid ei ole piisaval arvul.

Paavst peab 18. jaanuaril Manilas vabaõhumissa, kuhu oodatatakse sadu tuhandeid inimesi.

«Isikud, kes osalevad 24 tundi kestval üritusel ei pruugi saada võimalust külastada väli WCd, kuna rahvast on palju,» jätkas esindaja.

Tolentino arvates peaks mähkmeid kandma ka nunnad, mungad ja eakad.

Paavst Franciscus on 13. – 15. jaanuarini Sri Lankal ning sealt edasi suundub neli päeva kestvale visiidile Filipiinidele.

Vatikani teatel pöördub paavst Sri Lankal ja Filipiinidel rahva poole inglise keeles, mitte itaalia ega ka oma emakeeles, hispaania keeles, mida ta tavapäraselt kasutab.

Paavst ei soovi kasutada  oma eriautot paavstimobiili, mis on kuulikindel.

«Ma ei saa selles «sardiinikonservis» olles rahvaga silmast silma suhelda. Tean, et mind võidakse rünnata, kuid kõik on jumala kätes,» nentis paavst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles