Liina Raud: kui olin rase, tahtsin ära põgeneda siit Eestist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Raud ja Mihkel Raud
Liina Raud ja Mihkel Raud Foto: Kanal 2

Näitleja ja poliitik Liina Raud rääkis Kanal 2 saatele «Avameelselt suhte vahetusest» oma suhte algusest Mihkel Rauaga. 

Armasus Mihkli ja Liina vahel lõi lõkkele kolm aastat tagasi, kui Liina võttis julguse kokku ja läks «Kolmeraudsesse».

«Tal oli väga tugev käepigistus. Me nägime ju esimest korda ja ma olin müüdud. Jah, tal oli tugev käepigistus, ilusad silmad ja... Mis ikka võlub, nagu ikka see käib,» meenutas Liina särasilmil esimest kohtumist Mihkel Rauaga.

Liina ja Mihkli verivärske suhte puhul osutus tõrvatilgaks meepotis mõlema eelnev pagas ja sellega kaasnenud suur meediatähelepanu. Lühikese vahega jõudsid avalikkuse ette uudised Mihkli lahutusest ja Liina kiirest lapseootele jäämisest.

«Kui ma ei oleks tol hetkel kohtunud Mihkliga, siis kindlasti seda last mul praegu ei oleks. Ma poleks pere peale üldse hakanudki mõtlema,» ütles Liina.  «Kui ma olin rase, siis ma tahtsin ära põgeneda siit Eestist. Ma arvan, et mul oli väga suur hirm. Ta nägi ära selle, kuidas ma olen siis, kui ma kardan. Mul tekkis isegi mingi ärevushäire - ma ei tahtnud kodust välja minna, sest mul oli tunne, et kõik inimesed vahivad mind.»

«See ei olnud kuidagi nii, et ma oleksin midagi kahetsenud, absoluutselt mitte, aga mul oli see hirm. Ma ei julgenud oma telefonis vastata võõrastele numbritele ja...»

Liina ei osanud seletada, mis selle hirmu põhjuseks täpselt oli.

«Tekkis tunne, et ma võlgnen inimestele, kes mu ümber käivad, seletuse, kes ma olen ja miks on minuga niimoodi juhtunud. See oli nii õudne, et ma mõtlesin, et lähen siit minema.»

Liina sõnul toetas Mihkel teda sajaprotsendiliselt ja oli valmis läbi tegema kõik, mida naine otsustab. 

«Ma ütlesin, et tahan ära minna siit. Ta ütles: «Davai, lähme!». Mina imestasin, et ongi nii või? Me hoidsime sellel hetkel kokku ja nad surusid meid järjest rohkem kokku, mis oli väga tore.»

Liina sõnul ei tasu karta, et tal oma kodus sõnaõigust ei ole.

«Ema muretseb ka alati, et ega ta must üle ei sõida,» naeris Liina. «Me ikka teeme koos otsuseid. Ta on väga tark mees. Ta teab, et on olemas tema arvamus ja õige arvamus ning õige arvamus on naise arvamus.»

Foto: Kanal 2
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles