Filmisarja «Eesti lood» uue hooaja esimene lugu viib Jordaania pagulaslaagrisse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Kahe maailma vahel»
Kaader filmist «Kahe maailma vahel» Foto: ETV

Täna kell 22.30 esilinastub ETVs «Eesti lugude» sarja avafilmina Liis Lepiku dokumentaal «Kahe maailma vahel».

Ekraanirännak viib vaatajad humanitaartöötaja Kristi kannul Jordaaniasse, Ammani külje all asuvasse pagulaslaagrisse. Jälgides paralleelselt Jordaanias ja Eestis toimuvaid sündmusi, otsib film vastust küsimusele, mida meil elus tegelikult vaja on?

Kristi ei ole unistaja ega elamusturist, vaid tegus humanitaartöötaja. Ta asub ametisse Süüria pagulaslaagri õpetajate ladusama töö nimel, kogudes teavet nende senisest tegevusest ning uurides õpetajate oskuste ja vajaduste kohta. Araabia keele oskus, jagatud kultuuritaust ja usk aitavad Kristil leida laagri õpetajatega ühise keele ja hea mõistmise.

Vaatamata püüdlusele näha raskes olukorras parimat, panevad pere ja kodu kaotanud inimeste kannatused tajuma elu haprust ja põhiväärtusi.

Samal ajal kui pingeline töö laagris hakkab üle pea kasvama, läheb Eestis argipäevaelu omasoodu edasi. Elu Tallinnas esitab hoopis teistsuguseid väljakutseid. Kusagil nende kahe maailma vahel on peidus rahu ja tasakaal.

Dokumentaalfilmi «Kahe maaima vahel» režissöör ja operaator on Liis Lepik, monteerija Martin Männik, helilooja Indrek Soe ja produtsent Birgit Rosenberg. Tootja on Kultusfilm.

«Eesti lugude» uued filmid on ETV eetris kolmapäeviti kell 22.30. Hooaja avab 7. jaanuaril Liis Lepiku linateos «Kahe maailma vahel».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles