Ema äratas surnuks tunnistatud vastsündinu ellu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema äratas surnuks tunnistatud vastsündinu ellu
Ema äratas surnuks tunnistatud vastsündinu ellu Foto: SCANPIX

Austraalias leidis aset ebatavaline juhtum, kus üks ema äratas oma surnud vastsündinu ellu.

Kate Ogg tõi enneaegselt kaksikud ilmale, kirjutab Daily Mail.

Arstide sõnul ei näidanud 27. rasedusnädalal sündinud Jamie Ogg mitte mingisugust elumärki. Laps kaalus sündides 906 grammi.

Poisi kaksikõde Emily Ogg jäi ellu pärast arstide 20 minutist pingutust ta hingama saada. Jamie aga kuulutati surnuks.

Arstid andsid surnud vastsündinu emale ja isale, et nad saaksid lapsega hüvasti jätta.

Ema võttis vastsundinu oma rinnale ja paitas teda kaks tundi. Siis järsku tekkisid lapsel elumärgid ja ta hakkas hingama.

Ema arvates võis aidata lapse elule tagasi tuua see, et poeg oli tema nahaga kontaktis ning kuulis ta häält.

«Kasutasin niinimetatud känguru kukru meetodit. Lapsel võis tekkida tunne, et ta on üsas tagasi. Olin oma pojale iniminkubaatoriks, pannes ta organismi tööle,» lausus Kate Ogg.

Austraallanna sõnul viiakse enneaegsed lapsed tavaliselt kiiresti inkubaatorisse. Kuid ta sai oma poja elule tuua tänu sellele, et laps arvati surnud olevat ning selle tõttu tema juurest minema ei viidud.

«Nägin, et poeg ei liigitanud, kuid minu jaoks ei olnud ta surnud. Rääkisin talle, et ta nimi on Jamie ning tal on õde Emily. Samuti ütlesin, et tal on siin elus nii palju avastada ja õppida,» meenutas ema.

Kaks tundi õrnalt hoidmist ja paitamist viis selleni, et Jamie tegi lõpuks paar hingetõmmet.  Arstid arvasid, et tegemist on lihtsalt refleksiga, sest laps ei olnud nende arvates elus.

Lõpuks avas poiss silmad, keeras pead ning näitas muid elumärke. Ema andis siis oma sõrmeotsalt rinnapiimatilga, pärast seda hakkas laps regulaarselt hingama.

Arstid ei tahtnud uskuda, et laps tõesti elus on.

Kaksikute isa sõnul teadis ta naine instinktiivselt, mida ta tegema pidi, sest kumbki neist ei uskunud, et poeg surnud on.

Kaksikud ilmale aidanud arstid ei soovinud juhtumit kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles