Kuula! Muutunud koosseisuga Tallinn Daggers annab uue singliga märku varakevadel ilmuvast albumist

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Positivus festival Eesti piirist mõnekümne kilomeetri kaugusel Läti kuurortlinnas Salacgrivas. Esineb Tallinn Daggers.
Positivus festival Eesti piirist mõnekümne kilomeetri kaugusel Läti kuurortlinnas Salacgrivas. Esineb Tallinn Daggers. Foto: Gert Kiiler

Tutvustamaks plaadi värsket materjali, lekitab bänd kiusajaks netiavarustesse ja raadiotesse plaadi avaloo "Black Hills".

Plaat ise ilmub 9. märtsil, millele järgnevad esitluskontserdid Tallinnas ja Tartus. Seoses plaadi ilmumisega, teatab bändi kitarrist ja laulja Ardo Kivi, et edaspidi saab bändi koosseis olema vabam. 
 
Kuna bändist lahkus isiklikel põhjustel üks asutajaliikmetest ja trummar Joosep Volk, siis võeti vastu otsus, et edaspidi 
teevad kaasa sõbrad ja tuttvad, kes Daggerseid parasjagu ümbritsevad ning kellega on hea ja lihtne koostööd teha. 

Plaadil saab olema 10 lugu, millel teevad seekord peale Ardo enda kaasa Revolverist ja Genka taustabändist tuntud trummar Rainer Meinart, Pedigrees figureeriv Taavi Aavik bassil ning varasemast koosseisust tuttavad Paul Sild kitarril ja Birgit Pauklin klahvpillidel. Aaviku kanda on seekord ka plaadi miksimine ja masterdamine.

"Avasingel "Black Hills" on lugu, mis pani paika tugeval määral albumi üldmeeleolu ja helipildi. Kui see lugu oli lõplikult salvestatud, siis järgnevad lood kirjutasid end ise. Ma ei saa öelda, et album oleks kiirelt valminud aga see lugu oli väga tugev alustala, millele toetuda. Plaadi selgroog võiks isegi öelda," räägib Tallinn Daggersi ninamees Ardo Kivi.

"Samas on plaadil väga palju erinevaid meeleolusid ja temposid. Leidub ka mitmeid mahedamaid ja atmosfäärsemaid laule, seega kindlasti ei tasu karta, et kitarrid ainult karjuvad ja vilisevad kõrva koguaeg," naerab Ardo. "Väga oluline oli minu jaoks see, et lood kokku moodustaksid ühe tugeva terviku ja usun, et seda ma suutsin ka saavutada."
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles