Seksound avaldab kogumiku ja peab juubelit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Ouu
Ansambel Ouu Foto: Facebook

Alates 2004. aastast on väikeplaadirma Seksound tutvustanud Eesti alternatiivmuusika hetkeseisu kogumikuga «Kohalik ja kohatu», mille neljas osa ilmub juba 8. jaanuaril.

Seksound on hoolikalt välja valinud 18 artisti, kes kirgastavad oma mitmekülgse helikeelega meie muuskikamaastikku. Kogumikult leiab noorusliku Ouu ning karge Picnicu, uute üllatajatena on «Kohalik ja kohatu 4» peale jõudnud Leikki, She Bit Her Lip ja Holy Motors.

Foto: Pro

Massiivset eestikeelset shoegaze’i pakub Imandra Lake, Honey Power Tartust pühendab aga oma loo kuningas Elvisele. Koerut esindab Hola-laulik Thea Kristal, sündipoppi teeb teeneline Popidiot. Kuulda saab ka hetke coolimat tüdrukut, multiinstrumentalist cirklit. 

Tallinn Daggersi muusika lööb endiselt energiasambad uppi ja armsat trubaduuriliini ajab Jakob Rosin. Maitsekat elektoonilist vahepala pakuvad Vul Vulpes ja Galaktlan. Ka palavalt armastatud kirjanik Jan Kaus ansambliga Jan Helsing on jõudnud täiesti uue meeleseisundini, kus hea tuju keeldub lahkumast. Korraliku post-rocki laksu annavad Wolfredt, Tahm ja Rabimilia. 

Foto: Antti Hakli

Kogumikuga tähistatakse juubelit. Kümne aastaga on Seksound jõudnud viiekümnenda väljaandeni. «Kohaliku ja kohatu 4» esitluskontserdid toimuvad neljapäeval, 8.jaanuaril Tallinnas, kohvikus Sinilind ning reedel, 9. jaanuaril Tartus, Genialistide klubis. Lavale astuvad ansamblid Popidiot ja Jan Helsing ning tantsuks mängivad DJ-d Tauno Pääslane ehk DJ Orgasmotron (otse Dallasest), Martin Jõela (plaadifirmast Frotee) ja Rein Fuks (Imandra Lake/ Seksound).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles