Maire Aunaste: Jürgen Ligi tegi köögitüdruku-kommentaariga mulle komplimendi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telenägu ja Riigikogu liige Maire Aunaste jäi joobes juhtimisega vahele 2004. aastal. Naine ütles, et oli joonud veini, kuivõrd muid alkohoolseid jooke ta ei tarbi: «Ja see oli pika aja jooksul. Ja täpselt sama pika aja jooksul oleks pidanud ka välja puhkama. Loomulikult oli tegu jääknähtudega,» ütles ta. Naisel mõõdeti ligi ühepromilline joove.
Telenägu ja Riigikogu liige Maire Aunaste jäi joobes juhtimisega vahele 2004. aastal. Naine ütles, et oli joonud veini, kuivõrd muid alkohoolseid jooke ta ei tarbi: «Ja see oli pika aja jooksul. Ja täpselt sama pika aja jooksul oleks pidanud ka välja puhkama. Loomulikult oli tegu jääknähtudega,» ütles ta. Naisel mõõdeti ligi ühepromilline joove. Foto: Erik Prozes

Riigikontrolli avalike suhete juht Toomas Mattson postitas pühapäeval oma avalikule Facebooki seinale ajakirja Naised kaanepildi, millel ilutseb Maire Aunaste ja pealkiri «Maire Aunaste hakkab ettekandjaks». Furoori tekitas aga Jürgen Ligi märkus postituse all ning pärast loo meediasse ilmumist kommenteeris asja ka Maire Aunaste ise.

Nimelt teatas Ligi, vihjega Lenini tsitaadile: «Neil juhatus otsustas ära, et iga köögitüdruk võib riiki valitseda.»

Paljud pidasid seda märkust naisi halvustavaks.

Maire Aunaste suhtus asja huumoriga ja vastas: «Soovin samuti kõigile head uut aastat! Hr. Ligi, kellega ma pole elus ühtegi sõna rääkinud, teeb mulle pahaaimamatult komplimendi: ma olen köögis (ka) väga nigel! Nii et ärme tee ausatele köögistöötajatele liiga! Muuseas arvan, et üks tolerantne, mitte kedagi solvata tahtev TÖÖLISKLASSI esindaja (kelleks härra Ligi mind peab) ainult tasakaalustab sõnadega lapikuks lüüa püüdvaid kõrgintellektuaale, kes riigikogule rahva silmis näo annavad. Ja võtame hoo maha - kaks kuuma kuud on alles ees... Ärgem kulutagem kõiki vaimukusi ära! Muide, ajakiri Naised tahtis tegelikult esimese valikuna kaanele panna pealkirja «Maire Aunastel on elada jäänud 11 aastat». Sellele mõttele tulid nad intervjuud lugedes. Ma keelasin selle igaks juhuks ära. Natuke isegi kahju - oleks tahtnud teada, mida härra Ligi selle pealkirja olemasolu korral oleks täna siia Facebooki kirjutanud. Igatahes annan teada, et selleks, et mind endast välja viia, peab rohkem pingutama. Sõbrad, elame edasi!»

Ligi selgitas: «Maire, mina ei maininud Sind, ma lõõpisin Lenini ainetel. Sina vist lõõpisid köögi ainetel? Aga Delfilt nõua kahjutasu, ta esitles Sind köögitüdrukuna. Koledad inimesed seal!»

Elu24 elas aruelule tuliselt kaasa ja rõõmustab, et maailmas valitseb taas tasakaal!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles