Paksude sõrmedega sumomaadlejad said iPadid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sumomaadlejad
Sumomaadlejad Foto: SCANPIX

Jaapani sumomaadlejad said tahvelarvutid iPadid, kuna neil on paksude sõrmede tõttu mobiiltelefoni keeruline kasutada.

Jaapani Sumo Assotsiatsioon jagas 51 sumotallile kokku 60 iPadi, et sportlaste ja nendega seotud isikute omavaheline suhtlus paremini sujuks, kirjutab The Telegraph.

Assotsiatsiooni juht Hanaregoma sõnul on iPadi lihtne kasutada.

«Kui kõikidel tallidel on iPadid, siis on lihtne suhelda ning kõigiga saab igal ajal kontakti,» lisas Jaapani Sumo Assotsiatsiooni esindaja.

iPad valiti, kuna sumojuhtide arvates on see abivahend piisavalt suur, et jämedate sõrmedega maadlejad sellega kergelt toime tuleksid. Mobiiltelefonide klahvid seevastu on küllalt väikesed ja nende jaoks raskelt kasutatavad.

Jaapani sumo on viimasel ajal tabanud mitmed skandaalid ja tagasilöögid. iPadide muretsemine on osa mainepuhastuskampaaniast.

Sumojuhid on siiani suhtlusvahenditena kasutanud fakse ja mobiiltelefone. Paljastunud on mitmeid juhtumeid, kus tähtsad ja kiired sõnumid ei ole õigel ajal kohale jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles