Mehe käest eemaldati sinna 1963. aastal sattunud autoosa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arthur Lampitt koos abikaasa ja käest eemaldatud autoosaga
Arthur Lampitt koos abikaasa ja käest eemaldatud autoosaga Foto: nydailynews.com

USAs Illinoisis Granite Citys sattus Arthur Lampitt 1963. aastal autoõnnetusse kui ta masin Thunderbird põrkas kokku veoautoga.

Sel nädalal tehti 75-aastasele mehele operatsioon, milles eemaldati ta vasakust käest alates õnnetusest seal olnud autoosa, kirjutab New York Post.

Tegemist oli 14-sentimeetrise metallvardaga, mille eemaldamiseks kulus 45 minutit.

51 aastat tagasi juhtunud õnnetuses murdus Lampitti puusaluu ning käevigastust pidas üsna kergeks. Käehaav kasvas kinni ilma, et mees oleks teadnud selles olevast metallist.

Kümme aastat tagasi reageeris mehe käsi metallidetektorile. Röntgenuuring näitas, et ta käes on umbes pliiatsi pikkune objekt. Kuna see ei tekitanud valu, ei lasknud mees seda ära opereerida.

Paar nädalat tagasi tõstis ta raskeid majaehituskive ning pärast seda hakkas käsi valutama.

Lampitt läks haiglasse ning talle tehti operatsioon. Enne seda ei olnud tal aimu, mis ta käes on. Ta arvas, et mõni meditsiiniline instrument, mis jäi 1963. aastal pärast õnnetust haiglaravil olles.

Ta uuris oma Thunderbirdist tehtud fotodelt, mis võis ta autolt kätte sattuda. Tegemist oli rooli metallosaga.  

Kirurgide sõnul on nad varem leidnud inimkehast naelu ja muid väikseid asju, kuid mitte autost pärit osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles