USA olümpiavõitja ei ole rahul, et teda kujutatakse filmis homona

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dave (vasakul) ja Mark Schultz 1984. aastal
Dave (vasakul) ja Mark Schultz 1984. aastal Foto: markschultz.com

USA tõstesportlane, olümpiakulla võitnud Mark Schultz ei ole rahul sellega, kuidas uues filmis «Foxcatcher» teda kujutatakse.

Schultzi kehastab selles Channing Tatum ning ta treenerit John du Ponti Steve Carell, kirjutab Helsingin Sanomat.

Schultz kritiseeris sotsiaalmeedias karmilt režissöör Bennett Millerit ning soovis, et film ei saaks mitte ühtegi Oscarit.

1960. aastal sündinud Mark Schultz sai 1984. aastal Los Angelese olümpial vabamaadluses kulla.

USAs juba kinodesse jõudnud film räägib nii Mark Schultzist kui ka tema vennast Dave Schultzist, kes oli samuti maadleja.  

Mark Schultz selgitas Facebookis, et filmis on tema isiku ja sportlaskarjääri kohta väga palju väärinformatsiooni.

Kõige ebameeldivaks peab Schultz filmis stseeni, milles kujutatakse tema suhet miljonärist spordimetseeni ja treeneri John du Pontiga. Sportlase sõnul on tema jaoks solvav, et selles viidatakse nagu oleks nende vahel olnud homosuhe.

«See on äärmiselt solvav, kuidas filmitegijad minu ja treeneri suhet kujutanud on. Palusin, et režissöör sellest loobuks, kuid ta ei teinud seda. Bennett Miller selgitas, et sellise viitega taheti näidata, kuidas treener tungis sportlase isiklikku ruumi,» lisas Schultz.

Mark Schultzi sõnul on temast ja ta vennast 2014. aasta novembris avaldatud raamatus olemas tõde nende sportlaskarjääri kohta.

Max Frye ja Dan Futtermani käsikirja põhjal tehtud film viib vaatajad 1980. aastate lõppu ja 1990. aastate algusse, kui Schultzi vennad olid edukad maadlejad.

Filmis kajastatakse, kuidas Mark ja Dave Schultz hakkavad treenima John du Ponti käe all. Jõukas, kuid samas väga eriskummaline mees on ehitanud suure treeningukeskuse ning loonud meeskonna.

Filmi pealkiri «Foxcather» tuleneb tema maadlejatemeeskonna nimest.

John du Pont on keemiatöösturina jõukaks saanud, kuid samas ei tea ta maadlusest eriti midagi.

Filmis on rõhku pandud Schultzi vendade vahelisele konkurentsile ning saavutustest hoolimata jääb mark nii mõnigi kord oma vennale alla.

Maadlusfännid teavad, kuidas tegelikus elus kõik lõppes.

Vaimse tervise probleemide all kannatanud John du Pont laseb 1996. aastal Dave Schultzi maha ning ta vangistatakse. Du Pont sureb 2010. aastal vanglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles