ETV ja ETV2: alanud aasta toob uusi saateid ja sarju

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Välba
Anu Välba Foto: Virge Viertek

Jaanuarist alates on ETV ja ETV2 vaatajate ees hulk värskeid saateid. Taas on rõõm ekraanil näha Anu Välbat, kes jagab oma head tuju vaatajatega pühapäevahommikuti. Algab uus «Laulukarusselli» ring Kristo Eliase juhtimisel ja tulekul on Raadio 2 Aastahiti auhinnagala teleülekanne. Veebruaris saab kaasa elada Eesti Laulu poolfinaalidele ja lõppvõistlusele. Margus Karu menuromaanil põhinev sari «Nullpunkt» algab 18. jaanuarist. Muusika-aasta alguse puhul näeb sisukat muusikafilmide valikut. «Valimisstuudio» saated lähevad käima jaanuari lõpust. Uus spordipublitsistikasaade «Suurmeistrid» on vaatajate ees veebruarist.

Eesti vanim lauluvõistlus «Laulukarussell» alustab pöörlemist 4. jaanuarist. Eve Viilupi ja Aarne Saluveeri loodud laste laulusaade toob vaatajate ette kokku 96 paremat laululast üle Eesti. Need lapsed on olnud oma linna või maakonna lauluvõistluste edukamad ja nüüd on aeg kokku saada teleekraanil. Igas saates on kohal laulumaias saatejuht Kristo Elias ja ansambel Urmas Lattikase juhtimisel. Eetris pühapäeviti kell 18.40.

Dokumentaalfilmide sari «Eesti lood» toob ka tänavu eetrisse hulga uusi mõtlemapanevaid lugusid. Avafilm, mille autor on Liis Lepik, räägib araabia juurtega Eesti moslemist, humanitaartöötajast süürlaste pagulaslaagris Jordaanias. Teiste seas jääb jaanuarikuusse film «Sisekõla» noorest heliloojast Pärt Uusbergist. Film jälgib, mis toimub autoriga sel pöördelisel ajal, kui tema sisehelid väljuvad isiklikust ruumist välisesse – kõigi ruumi. Sissepoole vaatav tundlik muusikaline rännak näitab looja igapäevast võitlust oma elukutse ilu ja valuga. Režissöör on Madis Reimund. «Eesti lugude» uued filmid on vaatajate ees alates 7. jaanuarist kolmapäevaõhtuti.

Foto: ERR

11. jaanuarist on vaatajate ees saade «Hommik Anuga». Alanud aastast on ETV pühapäevahommiku hea tuju looja Anu Välba, kes toob saatesse huvitavaid külalisi ja jututeemasid ning kutsub stuudiosse muusikuid puhkepäeva ilusale hakatusele oma panust andma. Saate algus on kell 10.

11. jaanuaril algusega kell 16 saavad vaatajad otseülekandes osa aasta muusikuks valitud Hirvo Surva pidulikust kontserdist Tallinna lauluväljaku klaassaalis.

17. jaanuarist võtab ETV laupäevaõhtuse eetrikoha sisse Euroopa parim teadussaade «Rakett 69» ja Ahhaa teaduskeskuses hakkab õhk särisema pingest. Üle Eesti on kokku tulnud gümnasistid ja tudengid, ihates kohta nutivõistluses. Saatesse pääseb 15 noort ning viie ülesandega teadustakistusrada paneb proovile ka kõige targemad pead. Edasi saavad vaid need, kes suudavad muljet avaldada tipptasemel teadlastele: MSc Aigar Vaigu, PhD Mart Noorma, PhD Heli Lukner ja MSc Riin Tamm.

Palju kõneainet pakkunud linateos «Nullpunkt» on telesarjana ETV vaatajate ees jaanuari keskpaigast. Margus Karu menuromaanile tuginev draama räägib noorte põletavamatest probleemidest – madalast enesehinnangust, kohanemisraskustest ja tunnustuse otsimisest. Kui avastad end ühel hetkel nullpunktist, tuleb ette võtta uus algus ja end taas üles ehitada. Režissöör Mihkel Ulk, peaosas Märt Pius. ETV eetris pühapäevaõhtuti alates 18. jaanuarist. 

ETV2 teeb otseülekande Raadio 2 Aastahiti auhinnagalalt Von Krahli Teatris 8. jaanuaril. Tseremooniale on kutsutud kahekümne aasta jooksul R2 Aastahiti võitnud autorid ja esitajad ning oodata on mitme auhinnasaaja selgumist.

Teemanädalate- ja kuudega rõõmustab ETV2 ka kevadhooajal. Muusika-aasta alguse puhul pühendab ETV2 jaanuarikuu muusikafilmidele. Kevadel jätkub koostöö Tartu maailmafilmi festivaliga, traditsiooniliselt on maikuu ETV2 eetris pühendatud keskkonnateemalistele filmidele. 

Foto: Virge Viertek

Kultuurivestlussaade «Plekktrumm» avab uksed taas 12. jaanuaril, et rääkida otse-eetri külalistega olulistel kultuuriteemadel.

Reisisari «4x4» on 13. jaanuarist eetris uute osadega, kus seekord uuritakse maailma üht rikkalikumat huumorimaardlat – rännak viib vaatajad Tšukotkale.

Muusikavideote saade «Eesti TOP 7» kasvab uuest aastast pikemaks, kestes pea tunni ning tuues eetrisse senisest rohkem värskelt valminud muusikavideosid.

Uus saatesari «Tõsieluline» kaevub meie parimate dokumentalistide kaadritesse ja mälestustesse, tuues vaatajateni ajajäädvustuse nende pilkude kaudu. Kuueosaline saatesari on eetris alates märtsist.

Kevadhooajal näitab ETV2 uusi teatrietendusi. Jaanuaris esilinastub Ivar Põllu lavastatud «Vanemuise biitlid» Tartu Uuelt Teatrilt, ekraanile on tulemas Roman Baskini lavastus «Hamlet» Rakvere linnuses ja Rein Raua «Vend» Rakvere Teatris.

Veebruarist toob ETV2 eetrisse spordipublitsistikasaate «Suurmeistrid», mida hakkavad juhtima Anu Säärits, Lembitu Kuuse, Kristjan Kalkun ja Tarmo Tiisler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles