Naine süüdistas hüpnotisööri enda seksuaalses ärakasutamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs Washingtonis leidis aset juhtum, milles üks naine sattus enda sõnul hüpnoosis olles seksuaalrünnaku ohvriks.

Amatöörhüpnotiseerija Kevin Geyer anti kohtu alla ning ta kaotas töö farmatseudina, kirjutab Discovery News.

Naine süüdistas Geyerit enda hüpnotiseerimises ning siis seksuaalses ärakasutamises. Juhtum leidis aset selle aasta juunis. Politsei uuris juhtumit ning mehele esitati süüdistus pettuses ja vabaduse ebaseaduslikus võtmises.

Mitmed uudisallikad teatasid, et naine tajus kui hüpnotisöör temaga seksis ajal, mil ta ei saanud end kaitsta ja allus täielikult mehe käskudele.  

Naise sõnul ei mäletanud pärast hüpnoosist välja tulemist juhtunud, kuid see meenus talle hiljem.

Levinud arvamuse kohaselt ei saa hüpnoosis inimesi panna vastu nende tahtmist midagi tegema. Seda ei ole aga seni suudetud teaduslikult kinnitada ega ümber lükata.

Kliendiga seksimine on küll eetikareeglite rikkumine.

Paljud psühholoogid on veendunud, et hüpnoosiseisundis olemine on lihtsalt väga sügav lõdvestus, mitte aga niiöelda teise dimensiooni liikumine.

USA juhtumis leidis kohus, et amatöörhüpnotisöör kasutas oma klienti seksuaalse rahulduse saamise eesmärgil ära ning hüpnotisöör mõisteti süüdi.

Wikipedia: hüpnoos (kreeka keeles  on hypnos  uni) on kunstlikult esile kutsutud unetaoline teadvuseseisund, mida iseloomustab kõrge vastuvõtlikkus sisendusele.

Hüpnoosi kutsub esile hüpnotiseerija, kasutades erilist metoodikat, näiteks väga monotoonset sõnalist ärritust.

Hüpnoos võib olla erineva sügavusastmega, sõltuvalt sellest, millised ajukoore osad jäävad aktiivseks. Kontakt hüpnotiseerijaga peaks hüpnoosis viibijal säilima terve seansi aja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles