Kinno jõuab Cannes's pärjatud jahmatav põnevik «Valge jumal»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Valge jumal»
«Valge jumal» Foto: Ekraanitõmmis videost

8. jaanuaril astub kinoekraanile Ungari tunnustatud režissööri Kornél Mundruczó  jahmatav põnevik «Valge jumal» («Fehér isten»). Režissöör on tuntud oma publikut šokeerivate filmide ja lavastustega. Eesti publikuni on seni jõudnud auhinnatud film «Delta» ning lavastus «Hard To Be A God».

Kornél Mundruczó sõnul tekkis filmi idee lugedes Coetzee «Häbi». Coetzee on tuntud kui Lääne  tsivilisatsiooni silmakirjaliku moraali halastamatut kriitikut. "Valge jumal" on film, mis tõstatab jõuliselt moraalseid küsimusi ja sunnib publikut moraalset seisukohta võtma.

Väikese tüdruku Lili ja tema suure koera Hageni sõprus on tõeliselt liigutav. Kahjuks peab aga krantside pidamise eest riigile kallist lõivu maksma ning tüdruku isa jätab Hageni kiirtee äärde saatuse hoolde. Siit edasi areneb «perefilm» väga kiiresti õudustäratavaks katastroofiks, kus tuhanded varjupaikadest vabanenud verejanulised koerad külvavad hirmu, karvu ja verd Budapesti tänavatele.

Foto: Ekraanitõmmis videost

Teos võitis Cannes´i festivalil võistlusprogrammi Un Certain Regard. Filmi peategelast Hagenit kehastavad hingestatult väljendusrikkalt Arizona päritolu segaverelised vennad Body ja Luke, kelle veenvat näitlemist tunnustati Cannes's Koera Palmioksaga (Palm Dog).

Esilinastusel, 8. jaanuaril kell 18:30 juhatab filmi sisse Eesti Loomakaitse Seltsi (ELS) juhatuse liige Hellika Landsmann. ELS lähtub oma tegevuses iga üksiku looma heaolu tagamises ning leiab, et iga looma elu tuleb austada ja kaitsta, looma heaolu peab tagama sõltumata sellest, kas loom või tema heaolu on inimesele mingil viisil kasulik või mitte.

Esilinastuse üritusega saab liituda Facebookis.

Vaata ka filmi treilerit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles