Kuidas suhtub prints Harry kõlakatesse, et Charles pole ta isa?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William, prints Charles ja prints Harry
Prints William, prints Charles ja prints Harry Foto: SCANPIX

Jon Conway kirjutatud näidend «Truth, Lies, Diana» soojendas üles kõlakad, et endine sõjaväeohvitser James Hewitt võib olla prints Harry tegelik isa.

Kirjanik väidab, et tema üllitise kiitis heaks Hewitt, kes nimetas tema ja Diana elu puudutavaid stseene «tõetruudeks», kirjutab Mirror. Hewitti uued väited on üllatavad, kuna varem on ta öelnud, et Harry isa on siiski prints Charles.

Conway ütleb, et tema näidend heidab uut valgust Diana tõelisele eluloole ja paljastab saladused, mida kuningakoda seni on varjanud.

Kuningapere pole kunagi ametlikult kommenteerinud väiteid Charlesi isaduse kohta, kuid Harryle on juba ammu kinnitatud, et vandenõuteooriatel pole migit alust.

1984. aasta septembris sündinud prints ei ole kõlakatest kuigipalju häiritud ja ta on isegi nende üle nalja heitnud. 2012. aasta juulis toimunud väljasõidul Londoni Bacons College'isse koos Williami ja Kate'iga hüüdis noor koolipoiss üle jalgpalliväljaku: «Kas te olete vennad?» Harry vastas sellele pikemalt mõtlemata: «Me pole selles päris kindlad!»

Conway sõnul põhineb tema näidend «piinlikult täpsel kohtuasjade uurimisel» ja «varem vaikinud allikate paljastustel».

Conway sõnul on kindel fakt, et Diana suhe Hewittiga algas 18 kuud enne prints Harry sündi: «Me ei ütle, et ta on prints Harry isa, kuigi publik võib etendusest omad järeldused teha.»

Kuningapere tegevust jälgivad eksperdid naeravad aga väited välja.

Penny Junor, kes avaldas hiljuti suurt tunnustust pälvinud autobiograafia prints Harryst, ütles: «Olen rääkinud inimestega, kes tollal tegevad olid, ja nad kõik ütlesid, et James Hewitt polnud enne 1986. aastat pildilgi. Diana ei varjanud Hewittit, kui nende suhe algas. Ta oli kohe kõigile näha.»

Kuningapere asjadega kursis olev kirjanik Margaret Holder ütleb, et Hewitt üritab kuulsust koguda: «See toob ta tagasi rambivalgusse ja annab tõsielusarjade produtsentidele teada, et ta on olemas. See on täielik nonsenss ja see kõik on lihtsalt mäng.»

Biograaf Hugo Vickers ütles: «Kui räägid teatud inimestega, saad täpselt sellise versiooni, mida need inimesed müüa tahavad. Neil on oma agenda.»

Foto: NEIL HALL/Reuters
Foto: POOL/REUTERS
Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles