Jaan Tätte: vaesemad vaatavad rikkaid nagu kurjategijaid ja see tundub vale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal 2 erisaade «Üks õhtu Jaan Tättega»
Kanal 2 erisaade «Üks õhtu Jaan Tättega» Foto: Kanal 2

Kanal 2 erisaate «Üks õhtu Jaan Tättega» saatejuht Kärt Anvelt uuris Jaan Tättelt, mis teda Eestis kõige rohkem närvi ajab.

Tätte ütles, et poliitikamaastikust rääkides ei saagi öelda, et teda miski närvi ajaks - pigem ikka naerma. Küll aga avaldas ta toetust kohalikele ettevõtjatele.

«Hingelt ma vist ei ole demokraatia toetaja. Ma ei ootagi demokraatialt mingisugust imelist maailma. Seal ei saagi väga suuri tegusid teha, kui kõik võivad olla võimu juures ja kõigil on õigus öelda, mis arvavad, olgu ta loll või rumal,» ütles Tätte.

Kui poliitikast mõelda, siis tundub tema arvates eemalt vaadates kõik lihtne. 

«See raha, mida ministeeriumid jagavad inimestele, tuleb ju ettevõtjatelt. Meri on mind kokku viinud väga tublide ettevõtjatega, inimestega, kes teevad palju tööd. Ma usun, et valitsuses ei tehta vahel nii palju tööd, kui need mehed suudavad teha. Ma näen, et nad tunnevad ennast süüdi selle pärast, et neil on 1500 töölist. Et nad nagu vääriks mingit karistust selle eest ja riik ikka keerab midagi raskemaks nende jaoks ja et neil oleks keerulisem oma äri ajada. Aga see on ju see, mida pärast laiali jagatakse. Minu arusaam on see, et mida rohkem lasta neil ettevõtjatel mõnusalt, vabalt tegutseda, seda rohkem tekib maksuraha, millest kõik saavad kasu lõpuks,» seletas ta.

«See, et vaesemad inimesed vaatavad rikkaid nagu mingeid kurjategijaid, see tundub niivõrd vale. Mina mõistan seda, et ettevõtja peab saama suure vabaduse, et seda väärtust luua, mida jagada. Nii kui ma kuulen, et jälle neil midagi keerulisemaks tehakse, saan kohe aru, et mingi asi on siin valesti - mingi asi on siin ainult valimiste jaoks ja et inimestele meeldida,» arvas Tätte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles