Ameeriklanna tõi 29. rasedusnädalal kaks paari kaksikuid ilmale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameeriklanna Ashley Gardner tõi 29. rasedusnädalal keisrilõike abil ilmale neli last.

Tegemist  oli tavapärasel viisil, mitte kunstliku viljastamisega saadud lastega, kirjutab stuff.co.nz.

Enneaegesed lapsed on kuus nädalat haiglas ning ema edastab nende kohta uudiseid Facebooki vahendusel.

Ashley õde Whitney teatas täna hommikul laste sünnist ning et tegemist on nelja tüdrukuga.

Laste ilmale aitamine kestis 40 minutit. Tüdrukud said vastavalt sünnijärjekorrale nimed Indie Mae, Esme Jane, Scarlett Elizabeth ja Evangeline Faith.

«Kõigi nelja tüdruk tervis on hea. Indie on neist kõige väiksem, kaaludes sündides vaid 900 grammi. Kõikidel lastel on tumedad juuksed,» teatas lapsed ilmale toonud naise õde.

Arstide sõnul olid lapsed 29. rasedusnädalaks niiöelda sünniküpsed ning täiesti välja arenenud.

Nende nelja tüdruku puhul ei ole siiski tegemist õigete nelikutega, vaid kahe paari kaksikutega.

Ashley rasedus ei kulgenud komplikatsioonideta, sest oktoobris tehti operatsioon, kuna ilmnes et laste verevarustus on häiritud, sest kaksikutepaaride üks liige sai vähem verd kui teine.

Operatsiooni abil parandati verevoolu. Samuti anti emale ravimit, mis takistas tal lapsi 19. rasedusnädalal ilmale toomast.

Kui ameeriklased said teada, et nad saavad neli last, tegid nad Facebooki lehekülje «A Miracle Unfolding- Gardner Quadruplets».

Ekspertide sõnul on kahel protsendil rasedustest kaksikud. Mitte identseid kaksikuid on 80 sünni kohta ühel korral ning identseid 240 sünni kohta ühel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles