2014. aasta kummalised seksiuuringud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ka sel aastal on teadlastele seks ja sellega liituv huvi pakkunud ning on tehtud mitmeid uuringuid.

Väljaanne Men´s Health pani kokku nimekirja 2014. aasta kummalistest seksiuuringutest.

Seksifantaasiad – väljaanne Journal of Sexual Medicine avaldas Kanadas tehtud uuringu, milles uuriti naiste ja meeste kõige levinumaid seksifantaasiaid. Ilmnes, et kolm protsenti küsitletutest unistast seksist loomadega. 3,5 protsenti aga oleks soovinud seksi, milles partner tema peale urineeriks.

Halvad uudised hea «varustusega» meestele – PLOS One avaldatud artiklis seisab, et naised petavad suurema tõenäosusega keskmisest pikema peenisega mehi. Põhjus selles, et «varustuse» pikkus ja suurus võib seksi ebamugavaks ja isegi valulikuks muuta. See on üks põhjuseid, miks naised kõrvalsuhteid otsivad.

Seksipartnerite arvu ja vähiriski vahel on seos – Kanada Montreali ülikooli uuringu kohaselt on meeste puhul seksipartneruite arvu ja vähiriski vahel seos. Eesnäärmevähki haigestumise risk on 28 protsendi võrra väiksem neil meestel, kellel on olnud vähemalt 20 seksipartnerit.

Seksikas habe ja paljas lõug – Austraalia teadlasi huvitas, kas naised peavad seksikaks habemega või ilma habemeta mehi. Ilmnes paradoks. Kui ruumis oli habemega meeste seas üks ilma habemeta, siis peeti just seda habemeta meest kõige seksikamaks. Kui aga ruumis olid kõik habemeta ja üks habemega mees, siis oli see mees naiste silmis kõige seksikam.

Kehlaõhn paljastab poliitilised eelistused – USA Browni ülikooli uuring näitas, et kehalõhn võib paljastada isiku poliitilised eelistused. Vasakpoolsed peaks seega  ära tundma ja külgetõmbavaks pidama vasakpoolseid ja parempoolsed parempoolseid. Kui aga kokku satuvad vasakpoolsete ja parempoolsete vaadetega isik, siis nad üksteist atraktiivseks ei pea.

Naiste kõrged kontsad – Prantsusmaal tehtud uuringu kohaselt aitavad mehed suurema tõenäosusega naist, kes kannab kõrgekontsalisi kingi. Teadlased tegid katse, milles naisi paluti meestelt teed küsida. Kui küsijal olid kõrgete kontsadega kingad, siis 83 protsendil juhtudest aitasid mehed neid. Madalaid jalatsid kandnud naisi aidata all pooltel juhtudel.

Üheöösuhe leevendab stressi – USA Cornelli ülikooli uuring paljastas, et üheöösuhted võivad kasulikud olla, kuna need leevendavad stressi  ning parandavad enesetunnet. See kehtib vaid juhul kui üheöösuhet ei peeta taunimisväärseks ega amoraalseks. Kui aga end sunnitakse seksima, siis võib sel olla vastupidine mõju.

Liigne klammerdumine – Kanada Toronto ülikooli uuring näitas, et kui partnerist hoitakse kümne küünega kinni, andmata hingamisruumi ning klammerdutakse, seda õnnetum on suhe. Paari mõõnad tulevad sellises suhtes enam esile ning kulgevad raskemalt.

Mehed eelistavad naisi, kes meenutavad nende ema või õde – Soomes Turu ülikoolis tehtud uuringu kohaselt eelistavad mehed partnerina naist, kes oma välimuselt meenutab nende ema või õde. Naised aga eelistavad mehi, kes meenutavad nende isa või venda.

Meeste ideaalnaine on 25-aastane – Soome Turku Åbo Akademi psühholoogide uuring näitas, et naised on huvitatud endaga sama vanadest või natuke vanematest meestest. Ükskõik, millises vanuses mehed seevastu on kõige enam huvitatud 25-aastastest naistest. Uurijate sõnul on see tingitud asjaolust, et just siis on naised kõige viljakamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles