Galerii: Spordiaasta tähed 2014 gala tõi kokku värvika seltskonna

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vaata pildigaleriist, milline seltskond käis laupäeval Nordea kontserdimajas toimunud spordiaasta pidulikul lõpetamisel Spordiaasta tähed 2014!

Spordiaasta tähed 2014 galal pälvis parima naissportlase Kristjani epeevehkleja Erika Kirpu, aasta meessportlaseks nimetati 400 m tõkkejooksja Rasmus Mägi, võistkonna kategoorias tulid võitjateks naised epeevehklejad ning aasta treeneriks kuulutati Rasmus Mägi treenerid Anne ja Taivo Mägi.

Parima meessportlase valimisel järgnesid Euroopa meistrivõistluste hõbedale Rasmus Mägile kettaheites Euroopa meistrivõistlustel samuti hõbemedali, oma kümnenda tiitlivõistluste medali võitnud Gerd Kanter ning maadluse maailmameistrivõistluste pronksmedali omanik Heiki Nabi.

Naiste arvestuses edestas aasta sportlane, vehklemise maailmameistrivõistluste pronksmedalist Erika Kirpu Euroopa meistrivõistlustel seitsmenda koha pälvinud kõrgushüppajat Eleriin Haasa ning laskmise maailmameistrivõistlustel pronksmedali vääriliselt esinenud Anžela Voronovat.

Aasta treeneriks valiti Rasmus Mägi treenerid Anne ja Taivo Mägi, kellele järgnesid naiste epeevõistkonna peatreener Kaido Kaaberma ja eelneval kahel aastal aasta treeneriks valitud Heiki Nabi juhendaja Henn Põlluste

Aasta võistkonnaks nimetati MM-il teise koha saavutanud epeenaiskond koosseisus Julia Beljajeva, Irina Embrich, Erika Kirpu ja Kristina Kuusk. Epeenaiskonnale järgnesid sõudmise paarisaerulise neljapaadi meeskond ja Eesti võrkpalli rahvusmeeskond.

Aasta edukaimaks noorsportlaseks valiti epeevehkleja, juunioride maailmameister Katrina Lehis, kellele järgnesid tennisist Anett Kontaveit ning laskesuusataja Rene Zahkna.

Aasta paraolümpia sportlase tiitli pälvisid ujujad Elisabeth Egel ja Kardo Ploomipuu. Egel võitis Rahvusvahelise Paraolümpiakomitee Euroopa meistrivõistlustelt kaks medalit – hõbemedali 200 m kompleksujumises ja pronksmedali 100m rinnuliujumises. Ploomipuu saavutas Rahvusvahelise Paraolümpiakomitee Euroopa meistrivõistlustel teise koha 100 m seliliujumises.

Teist aastat anti välja olümpiakomitee eriauhind Eestimaa spordihing, millega pärjatakse inimest, kes on oma sirgeselgsuse ja põhimõttekindlusega eeskujuks ja inspiratsiooniks nii spordis kui ka kogu ühiskonnale. Eestimaa spordihinge laureaadiks on tänavu Vello Vaher. Eesti spordihetkeks valiti Rasmus Mägi jooksud Zürichi Euroopa meistrivõistlustel, millega kaasnesid Eesti rekord ja hõbemedal 400 meetri tõkkejooksus. Rahvusvahelise Olümpiakomitee aasta auhinna Sport ja kunst pälvis Eesti Olümpiakomitee pikaaegne toetaja Monton.

Aasta sportlased ja treener selgitati välja rahvahääletuse, spordiajakirjanike ning spordialaliitude häälte põhjal. Rahvahääletusel kogunes spordihuvilistelt kokku 24 484 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles