Anna-Maria Galojan võib ka Inglismaalt vehkat teha!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan Eesti kohtus kolm aastat tagasi.
Anna-Maria Galojan Eesti kohtus kolm aastat tagasi. Foto: Priit Simson / Postimees

MTÜ Eesti Euroopa Liikumise juhina ligi 60 000 euro omastamises süüdi mõistetud, kuid viiekuise vangistuse eest Inglismaale putkanud ja seal poliitilist varjupaika palunud Anna-Maria Galojanil avaneks veel üks võimalus vehkat teha. 

Kui ka Ühendkuningriigi ülemkohus otsustab Galojani Eestile välja andmise poolt, pole sugugi kindel, et ta ülemkohtus kohe ka vahi alla võetaks - nii õnnestuks Galojanil sealtki veel teadmata suunas minema jalutada, kirjutab Anne & Stiil.

Ühendkuningriigi kohus (High Court of Justice) otsustas 27. novembril täies ulatuses rahuldada Eesti poolt Galojani suhtes välja antud Euroopa vahistamismääruse. Kõik Galojani kaitsja argumendid luges kohus õigustühiseks. Kohtuotsusele oli võimalik esitada taotlus asja uueks arutusele võtmiseks ülemkohtus ja 12. detsembril Galojan selle ka esitas – see on tema viimane nö õlekõrs pääseda Eestile väljaandmisest ja vangistusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles