Kriitikud laidavad «Intervjuud»: see on sama naljakas kui kommunistlik toidupuudus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Franco ja Seth Rogen filmis Intervjuu
James Franco ja Seth Rogen filmis Intervjuu Foto: SCANPIX

Filmikriitikute hinnangul on «Intervjuud» saatev kõmu põnevam kui film ise.

Põhja-Korea liidri tapmiskatsest rääkiv linateos vallandas Sony Picturesi vastu küberrünnaku ja  ähvarduste tõttu loobus stuudio algselt plaanitud suurest esilinastusest, kuid lõpuks näitas seda internetis  ja valitud kinodes, kirjutab Daily Mail. Film, mille avaldamise eest Sony innukalt võitles, on aga kriitikutelt valdavalt hävitava hinnangu saanud.

Filmi murekohtadeks nimetatakse kõike alates süžeest ja lõpetades näitlejatööga ning mitmed võrdlevad seda sketšisaate «Saturday Night Live» nõrga episoodiga.

Väljaande Variety kriitik Scott Foundas alustab arvustust mõttega, et «Põhja-Koreal on õigus selle filmi vastu protestida» ja hoiatab, et neid, kes seda vaadata otsustavad, ootab «õhtujagu filmikunstilist waterboardingut [piinamistehnika]». Tema sõnul on film «umbes sama naljakas kui kommunistlik toidunappus» ja «Ameerika näeb filmis välja vähemalt sama halb kui Põhja-Korea Demokraatlik Rahvavabariik».

Wall Street Journali kriitik Joe Morgenstern laidab filmi samuti ja eriti näitleja James Francot, kes «grimassitab häbitult, et me mõistaksime, et ta on naljakas, mida ta ei ole». Filmi üldse tooni kohta ütleb ta: «Kujutage ette «Saturday Night Live'i» väga halval õhtul.»

The Hollywood Reporteri Todd McCarthy nimetab filmi «pööraselt ebaühtlaseks». Ta on siiski Morgensternist heldem ja ütleb, et filmi naljad on «keskpärase kuni tavalise «Saturday Night Live'i» sketši tasemel».

The Village Voice'i kriitik Stephanie Zacharek märgib, et filmis on «mõned juhuslikud hiilgehetked», kuid lõppkokkuvõttes «komistab see iseenda kunstliku absurdi võrku».

Peaaegu kõik kriitikud kiidavad aga Randall Parki esitust, kes mängib filmis diktaator Kim Jong-uni.

Time'i kriitik Richard Corlissi sõnul suudab Park ekraanile tuua «sümpaatse ja keeruka» Suure Juhi. 

TimeOuti kriitik David Ehrlich tunnustab samuti Parki, kasutades juba tuttavat võrdlust: «Ainult Parki esitus tõstab tavalise SNLi sketši põnevaks ja radikaalseks kinofilmiks. Näitleja kujutab Kimi armsalt hullumeelse despoodina, kellel on pöörased issi-probleemid.»

Seth Rogen, kes kirjutas ja lavastas filmi koos lapsepõlvesõbra Evan Goldbergiga, saab mõnedelt kriitikutelt samuti kiita. Tess Hoffmann väljaandest The Playlist võrdleb «Intervjuud» Rogeni ja Goldbergi ülieduka komöödiaga «This Is The End», öeldes, et nad «navigeerivad sel siivutu huumori ja poliitilise ebakorrektsuse miiniväljal märkimisväärse enesekindlusega».

Rolling Stone'i kriitik Peter Travers tunnustab Rogeni ja Franco tööd ning kiidab filmi «halba maitset».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles