Kahtlus kogub tuure: Ben Collins on «Top Geari» Stig

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stig tagareas, ees autosaate saatejuhid
Stig tagareas, ees autosaate saatejuhid Foto: SCANPIX

Inglise rallisõitja ja kaskadööri Ben Collinsi firma raamatupidamispaberid näitavad, et mees on kaua aega «Top Geariga» koostööd teinud.

Eelmisel nädalal keelas BBC Collinsil avaldada elulooraamatut, sest Collins ei olnud nõus hoiduma selles nimede nimetamisest, mis puudutab BBC toodetavat autosaadet «Top Gear». Kui raamatust selgunuks, kes on saates Stigina esinev alati kiivrit kandev superosav testsõitja, kaotanuks «Top Gear» BBC arvates suure osa oma populaarsusest.

Täna avaldas inglise ajaleht Daily Mail artikli, kus on tuginedes Collinsi firma Collins Autosport raamatupidamisdokumentidele väidetud, et et just Collins on Stig.

Nimelt näitavad lehe käsutusse jõudnud paberid, et 2003. aastal, vaid kuu enne uue Stigi ilmumist saatesse, osutas Collins BBCle teenust, milleks oli arve järgi «autojuhtimisteenused peamiselt Top Geari saate jaoks». Samuti kirjeldasid  saate tootjad dokumentides teenust kui «head väljavaadet pikaajalise sissetuleku teenimiseks».

Kahtlused, et just Collins Stig on, tekkisid, kui meest nähti tema Bristoli kodus samasuguses valges kombinesoonis, nagu Stig saates kannab. Collins on siiani alati keeldunud vastamisest küsimustele, kas ta on Stig.

BBC aga muidugi ei kinnita ajalehe veendumust, mainides, et Collins on osalenud «Top Gearis» iseendana, samuti olevat Collinsi firma saatnud saatesse teisi autojuhte. «Nendest raamatupidamisdokumentidest pole midagi välja lugeda,» ütles BBC kõneisik.

Pilti Collinsist ilma kiivrita vaata siit.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles