Vanakraami turg tuleb kolmandat korda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanakraamiturg on sel suvel toimunud juba kaks korda ning kokku toonud palju kauplejaid ja huvilisi.
Vanakraamiturg on sel suvel toimunud juba kaks korda ning kokku toonud palju kauplejaid ja huvilisi. Foto: Tea Raidsalu

On rõõm välja hõigata, et kolmas Viljandi vanakraamiturg leiab aset pühapäeval, 29. augustil kelal 11-15, ikka samas kohas, Raekoja platsil.

Oleme väga rõõmsad, et eelmised turud on olnud populaarsed, lustlikud ja ka ilma poolt õnnistatud.
Kui esimesel turul oli osalejaid veidi alla 70, siis teisel korral juba tublisti üle selle. Tõtt-öelda ei teagi, kuipalju täpselt, kuna müümas oli ka mitmeid nii-öelda ühe mütsi alla koondunud väiksemaid ja suuremaid seltskondi.

Mitmekesi müümine on lõbus ja tõhus, kuid tekitab paraku kohe ka ühe eetilise probleemi. Paljud müüjad leidsid, et müügimaksu maksavad nad kamba peale kokku. See aga on tegelikult korraldajate ja kogu ürituse petmine, rääkimata sellest, kui ebaaus on niisugune suhtumine teiste müüjate suhtes. Sama hästi võiks ju ka bussis öelda, et sõidan sõbraga sama piletiga. Loodame siiralt, et kolmandal turul enam „jäneseid“ ei ole ja iga täiskasvanu maksab enda eest. Lastepuntidele oleme loomulikult valmis endiselt erandi tegema.

Teine eetiline küsimus on kasutatud rõivaste edasimüüjate ja poeomanike või kutseliste kaupmeeste osalemine. Paraku on mõlemale seni toimunud turule jagunud mõni kasutatud rõivaste vahendaja. Pakutav mahub küll vanakraami mõiste alla, kuid meie üritus ei ole mõeldud sedalaadi äritegevuseks.

Suurt rõõmu teeb, et vanakraamiturul on olnud näha ka vanavara pakkujaid. Esialgne lootus oligi, et Viljandi vanakraamiturule jaguks võimalikult erineva kauba pakkujaid ning et vanavara vallas võiks ost-müük käia ka kollektsionääride tasemel! Loodame, et vanavara pakkujaid ja huvilisi tuleb juurdegi!

Suvehooaeg o nläbi saamas ja pole veel päris selge, kas vanakraamiturg läheb talveunne või mitte. Ehk saame ühe avaturu teha veel septembriski, kuid talviseks ürituseks peaks leidma ruumid, kuhu oleks hea juurdepääs, sees palju ruumi ning võimalus poriste saabastega läbi trampida. Häid ideid ja koostööpakkumisi ootame e-postiaadressil viljandi.vanakraamiturg@mail.ee

Kohtume 29. augustil vanas kohas ja kordame üle ka selle, et müügilaudu ega muid tugiteenuseid me ei paku!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles