Elu24 video! iNK - oma žanris üks ainulaadsemaid bände Eestis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 20. detsembril, esitles ansambel iNK Sinilinnus oma uut plaati «Soundhouse». Jazzi ja drum and bass-i segu mängiva bändi kontserdil käis kohal ka ELU24.

Ansambel tegutses varem nime all Soundhouse, kuid nüüd uut plaati lindistades tuli idee võtta nimeks iNK. Bänd on aastate jooksul kõla suhtes muutunud ja sellest on tingitud ka identiteedivahetus.

Kui ansambel 2012. aastal Noortebändi võistlusest osa võttis, oli tegemist peamiselt jazzi esitava kollektiiviga. Aastate jooksul on bändiliikmete enda sõnul toimunud areng muusikamaitses ja sellest on tingitud ka elektrooniliste elementide liitmine loomingule.

Ansambli iNK kitarrist, Merje Kägu
Ansambli iNK kitarrist, Merje Kägu Foto: Erlend Štaub

Laupäevane kontsert jääb iNKile sel aastal viimaseks, kuid plaan on järgmisel aastal uue hooga edasi tegutseda ja ka välimsaal oma muusikat promoda.

Eestis pole iNKi liikmetel neile sarnaseid bände veel silma hakanud, sest avalikult sellist muusikat siin veel väga ei esitata.

Ansambel iNK lauljatar, Jana Abzalon
Ansambel iNK lauljatar, Jana Abzalon Foto: Erlend Štaub

Kaamera  taga mainisid ka bändiliikmed, et plaat on lintid võetud esinemise ajal, kuna sealt kumab läbi parem energia.

Ansambel iNK andisv älja uue albumi «Soundhouse»
Ansambel iNK andisv älja uue albumi «Soundhouse» Foto: Erlend Štaub

iNK on suutnud oma uuel plaadil ühendada klassikaliselt populaarse jazz muusika ning drum and base-i kiired trummirütmid ning elektroonilised elemendid. Tulemuseks muusika, mis meenutab kohati London Electricityt või isegi Breakbeat Erat. Tulemuseks on tempokas, kuid samas klassikalisi kõlasid väljatoov plaat «Soundhouse». Elu24 soovitab!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles