Jeane ja Pauli peres on juba 34 last ning tuleb lisa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briggside perekond
Briggside perekond Foto: nydailynews.com

USAs Lääne-Virginias elava Jeane ja Paul Briggsi perekonnas on kokku 34 last, kellest viis on bioloogilised lapsed ja 29 adopteeritud lapsed.

Kõik sai alguse 1985. aastal kui Jeane Briggs läks kirikusse ja nägi fotot, edastab BBC.

Pildil oli Mehhiko lastekodu väike pime poiss. Poissi oli pekstud ning ta keha oli kipsis. Tal olid jalaluumurrud ning ka ajupõrutus.

Jeane Briggs teadis kohe, et sellest lapsest saab tema poeg. Koos abikaasaga otsiti üles see orbudekodu, kus väike poiss oli ning paar sõitis Mehhikosse, et teda adopteerida.

Vaid seitse kuud hiljem oligi väikesest Abrahamist saanud nende poeg. Abahami saabumine USAsse ei muutnud vaid poisi elu, vaid ka Jeane`i ja Pauli elu.

Nüüdseks on Abraham 31-aastane ning ta on andekas helilooja, kitarrist ja klaverimängija. Ta soovib oma elukaaslase DeeAnnaga lapsi saada.

Jeane ja Paul Briggsi teised adoptiivlapsed pärinevad väga erinevatest paikadest. Lisaks viiele bioloogilisele lapsele on lapsi ka Venemaalt, Ukrainast, Bulgaariast ja Ghanast – kokku 34 last.

Üks neist on Ida-Ukrainasd adopteeritud Joseph, kelle ema hülgas kohe pärast ta sündi ning ta pandi lastekodusse.

«Mul oli suulaelõhe, mind kiusati ja pilgati. Iga aasta suvel läksid minu kaaslased koos kasvatajatega Musta mere äärde puhkama, kuid mind pandi haiglasse,» meenutas nüüd 24-aastane Joseph.

Adopteerimine USAsse andis talle uue ja parema elu.

«Mul on nüüd väga tore perekond ja ma ei pea enam muretsema üksinduse pärast. Kui ma oleks lastekodus edasi olnud, oleksin surnud või kodutu. Elu oleks mu füüsilise puude tõttu olnud talumatu,» jätkas noormees.

Ema ja isa sõnul on osa adopteerimisi kulgenud väga kiiresti, võttes aega vaid paar kuud, teiste puhul on last oodatud mitu aastat.

Eriti kiired olnud need adopteerimised, kus lastekodud on püüdnud vabaneda puudega lapsest.

Briggside eluase on laste arvu suurenemisega muutunud aina laiemaks. Nüüd elatakse majas, milles on üheksa magamistuba. Lapsi õpetab ja hooldab kodus ema Jeane ning isa Paul käib tööl.

Kuigi pere laste arv on väga suur, on oodata veel lisalapsi.

Pärast jõule jõuavad Briggside juurde kaks imikut Jabin Kofi ja John David.

«Nad mõlemad on kolmekuused ning nad hüljati pärast sündi,» teatas ema Jeane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles