Pühad lõppevad traditsioonilise «Pekist priiks» jalgsimatkaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine matk
Talvine matk Foto: willgallucci.com

Juba viiendat aastat järjest pakub jõulupühadele vaheldust TriSmile triatloniklubi poolt korraldatav seltskondlik maratonmatk «Pekist priiks», mis tänavu toimub 26. detsembril Tartus ning päev hiljem, 27. detsembril Tallinnas.

Lõuna-Eestis liigutakse tänavuse «Pekist priiks» raames seekord Tartusse esmakordselt Pukast. Varasematel aastatel on Tartusse suunduvat jõulumatka alustatud ka Otepäält ja Tabiverest.

Päeva jagu hilisemal Tallinna matkal kulgeb liikumistrass aga Laitselt Nõmme spordikeskusesse, läbides retke käigus ka Vasalemmat, Keilat ja Sauet.

Matka liikumiskiirus on üles ehitatud 5 + 5 intervallile, mis tähendab, et liigutakse tempoga viis minutit sörkjooksu ja seejärel viis minutit kõndimist. Lisaks on vastavalt enda eeldatavatele jõuvarudele võimalik valida ka mitme erineva tempogrupi vahel.

Trassi pikkus on nii Tartu kui Tallinna matkal umbes 45 kilomeetrit.

Et ürituse eesmärgiks on üksnes seltskondlikus õhkkonnas raja läbimine, siis stardinumbreid ja lõppkohti «Pekist priiks» matkadel ei väljastata ega jagata.

«Ärme siis unusta, et tegemist ei ole võistlusega,» on korraldajad enda koduleheküljel ka korduvalt rõhutanud.

 Nii Tartu kui ka Tallinna matkapäeval on rajale üles seatud värskenduspunktid ega puudu ka matkalisi abistav saateauto. Samuti on kõikidel osalejatel võimalik hiljem saunamõnusid nautida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles