«Mandariinid» pääses Oscari-rallil üheksa parema sekka

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Ulfsak filmis «Mandariinid».
Lembit Ulfsak filmis «Mandariinid». Foto: Kaader filmist

«Mandariinid» pääses üheksa filmi sekka, mis võivad kandideerida Oscarile.

Ameerika Filmiakadeemia valis 83 võõrkeelse filmi Oscarile esitatud linateose seast välja üheksa paremat, millest valitakse jaanuaris välja viis nominenti.

Eelvalikusse ehk shortlisti pääsesid:

«Metsikud lood» (Argentiina)

«Mandariinid» (Eesti)

«Maisisaar» (Gruusia)

«Timbuktu» (Mauritaania)

«Süüdi» (Madalmaad)

«Ida» (Poola)

«Leviaatan» (Venemaa)

«Vääramatu jõud» (Rootsi)

«Vabastaja» (Venezuela)

«Mandariinide» meeskond esilinastusel
«Mandariinide» meeskond esilinastusel Foto: Viktor Burkivski

«Mandariinid» kandideerib tänavu ka Kuldgloobusele. Mitteingliskeelse filmi kategoorias kattuvad Kuldgloobustel Oscarite nominentidega tavaliselt kaks või kolm filmi, samas kui võitjad on kattunud viimased neli aastat («In a Better World», «A Separation», «Amour» ja «The Great Beauty»). 

Kuldgloobustel on Eesti filmile konkurentideks «Vääramatu jõud», «Gett: The Trial of Viviane Amsalem», «Leviaatan» ja «Ida». Kuldgloobuste gala toimub 11. jaanuaril. Filmiasjatundjate hinnangul on favoriitideks «Leviaatan» ja «Ida».

Oscarite eelvaliku üheksa filmi vaatavad üle spetsiaalselt kokku kutsutud žüriid, mis kogunevad New Yorgis, Los Angeleses ja Londonis 9. kuni 11. jaanuaril. Iga päev vaadatakse ära kolm filmi, misjärel antakse oma hääled. 87. filmiakadeemia auhindade nominendid tehakse teatavaks 15. jaanuaril. Oscarite gala toimub 22. veebruaril Hollywoodis Dolby kontserdimajas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles