Pildid ja video! Eesti esimesel 3D näitusel teevad hääleproovi tuntud Eesti lauljad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti esimesel 3D näitusel teevad hääleproovi tuntud Eesti lauljad

Lenna Kuurmaa
Eesti esimesel 3D näitusel teevad hääleproovi tuntud Eesti lauljad Lenna Kuurmaa Foto: Erakogu

Eesti esimesel 3D näitusel saab näha Lenna Kuurmaa, Liisi Koiksoni, Epp Kõivu, Stig Rästa, Mihkel Raua ja teiste tuntud Eesti lauljate hääleproovi.

Näitus «Hääleproov» viib meid kujutletava lava taha, kus me näeme ja kuuleme, kuidas 12 Eesti lauljat laulavad enne esinemist häält lahti. See on põnev helide rännak maalähedasest jörinast kuni kõige kosmilisemate helivibratsioonideni. Kõik helid näitusel on töötlemata ja sisse lauldud filtriteta. Esmakordselt omab heli näitusel omaette mõõdet. «Kui varem olen ma heli kasutanud pigem meeleolu loomiseks, siis seekord on pilt ja heli omavahel tugevalt seotud ja heli justkui aitab äratada pildid ellu,» selgitas näituse autor fotograaf Virgo Haan.

Foto: Erakogu

Idee 3D’s pildistada sai Haan peale seda, kui käis tütrega kinos vaatamas filmi «Lumekuninganna ja igavene talv». 3D liikuvate piltide näituse pildistamiseks kasutas Haan iseehitatud meigipeegli valgust, lihtsat papist tausta ja kahte Sony α7r kaamerat.

Näitusel on kasutatud staatilisi fotosid, millele onhiljem lisatud paralax efekt. «Kasutasin ülikvaliteetse Sony α7r kaamera kõrval selle identse seadistusega kaksikvenda,» rääkis Haan. Kaamerad on asetatud kergelt sissepoole suunatult horisontaalselt tasasele pinnale ja nad on sünkroniseeritud infrapuna päästiku abil. Tänu väga suurele pildiformaadile saab näitust näidata ka uutest 4K kinoprojektoritest kõrvuti Hollywoodi filmidega.

Olulist rolli mängivad pildil ka pika säriga joonistatud valgusrajad, mis lisaks ilusaks olemisele aitavad võimendada paralax liikumist.

Näitust saab näha suurel kinolinal alates 15. detsembrist Tallinnas Solarise kinos ja Pärnus Apollo kinos. 3D filme vaadates näeb 3D versiooni ja tavalisi filme vaadates näeb 2D versiooni.

Foto: Erakogu

Näitusele andsid oma näo ja hääle:

Liisi Koikson

Epp Kõiv

Lenna Kuurmaa

Eva Vaino

Laura Remmel

Anna Põldvere

Mihkel Raud

Robin Juhkental

Tommy Boy

Tommy Cash

Stig Rästa

Robert Linna

Näod värvis ilusaks ja juuksed ajas sassi super andekas Triin Lepp.

Vaata, kuidas näitus valmis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles