Video: kas keegi märkaks 1,5 miljoni inimese kadumist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimtühi Manhattan
Inimtühi Manhattan Foto: Youtube

ÜRO andmetel on umbes 1,5 miljonit Süüria last põgenikud ning see on sama suur arv kui on USAs New Yorgis Manhattanil elanikke.

ÜRO põgenikeorganisatsioon avaldas hiljuti video, milles küsitakse, et kas maailmas märgatakse 1,5 miljoni inimese kadumist, kirjutab Huffington Post.  

Videol on näha inimtühja Manhattanit, selle kuulsamaid kohti nagu Keskparki ja Time Square`i ning ka pilvelõhkujaid.

Esitatakse küsimus, et kas maailm märkaks kui Manhattani kõik elanikud üleöö kaoksid.

Süüria kodusõda on kestnud neli aastat ning seni ei ole lõppu näha. Konfliktis on hukkunud vähemalt 200 000 inimest ning miljonid on põgenikud.

Süüria olukorra muudab keerukamaks seal alasid vallutanud sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik, mis võtab pantvange, hukkab ning röövib naisi seksiorjadeks.

ÜRO esindaja Valerie Amos sõnas, et tal ei ole lihtsalt sõnu kirjeldamaks Süüria sõja brutaalsusi.

ÜRO ametnike sõnul keskenduvad lääneriikide poliitikud liigselt Islamiriigile, mitte aga Süüria tsiviilisikutele, kes kannatavad nii kodusõja kui äärmusislamistide julmuste tõttu.

Samuti pidi ÜRO toiduprogramm rahaliste vahendite vähesuse tõttu kahandama abi andmist Süüria tsiviilelanikele.

Twitteris käivitatud kampaania A Dollar  A Lifeline tõi siiski 80 miljonit dollarit, mis võimaldab seda programmi mõnda aega täismahus käigus hoida.

Märtsis avaldas umbes samas stiilis video heategevusorganisatsioon Save the Children. Sellel näidati, et mis juhtub siis kui Süüria sõda kanda üle Suurbritannia konteksti.

Video sõnumiks oli: «Kuigi see sõda toimub seal (Süürias), ei tähenda, et see üldse aset ei leia».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles