Palgalõhe rikaste ja ilusate seas: Hollywoodi naisnäitlejad teenivad meestest poole vähem

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence Foto: SCANPIX

Naisnäitlejad teenivad Hollywoodis tunduvalt vähem kui nende meessoost ametikaaslased.

Väljaanne The Daily Beast avaldas Sony küberrünnakust saadud info, millest selgub, et Jennifer Lawrence sai filmis «American Hustle» tehtud rolli eest tagantjärele kompentsatsooniks vähem, kui tema meeskolleegid Bradley Cooper, Christian Bale ja Jeremy Renner.

The Washington Posti hiljuti avaldatud graafikust selgub, et Lawrence pole sugugi üksi. Aastal 2013. said kümme enimteeninud meesnäitlejat raha 32 kuni 75 miljonit dollarit, samas kui kümme enimteeninud naisnäitlejat 11 kuni 33 miljonit dollarit.

Graafikust selguvad ka muud viisid, kuidas Hollywood naisi diskrimineerib. Näiteks on suurim faktor naiste jaoks vanus - kui naiste keskmine vanus on 34,8, siis meeste vanus 46,5 eluaastat. 

Osa palgalõhest tuleneb sellest, et naised on üleüldiselt vähem esindatud. Aastatel 2007 kuni 2012 avaldatud top 500 filmist oli naistel vähem kui kolmandik sõnarollidest. Ainult kümnes protsendis filmidest oli nais- ja meestegelasi võrdselt.

Kuu alguses lekkinud andmed paljastavad ka soolise lõhe Sony juhtkonna seas - 17 töötajast, kes teenivad aastas miljon dollarit või rohkem, on ainult üks naissoost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles