Tahad kaalu kaotada? Kaalu end kolmapäeval

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaalumine
Kaalumine Foto: SCANPIX

Soome Tampere ülikooli uuring näitas, et kaalu kaotada tahtjatel tasuks end kaaluda kolmapäeviti.

Uurijate sõnul tasub end kaaluda regulaarselt, sest see hoiab alles kaalukaotusmotivatsiooni, kirjutab thehealthsite.com.

Soome terviseteadlased uurisid 40 ülekaalulist, kelle kehamassi indeks oli 25 ja üle selle.

Nad vaatasid läbi ka kaalukaotajate  2838 ülestähendust kaalukaotuse ja kaalumise kohta. Ilmnes, et regulaarsest kaalumisest loobunute kehakaal ei alanenud.

Katsealused kaalusid end keskmiselt 5,8 päeva tagant ehk umbes üks kord nädalas.

«Üks kord nädalas kaalumine näitab, kas ollakse teinud edusamme või mitte. Samas aitab kaalumine motivatsiooni säilitada,» selgitati.

Terviseteadlased rõhutasid, et kaalumine avaldab kehakaalu langetajatele enim mõju kui seda tehakse kolmapäeviti.

«Uuringu kohaselt on kesknädal see aeg, mil kaal näitab kas pingutused on vilja kandnud või ollakse samal kohal tammunud,» laususid teadlased.

USA toitumisteadlane Brian Wansink, raamatu «Slim by Design: Mind Eating Solutions for Everyday Life advises» autor soovitab kaalulangetajatel kaaluda end iga päev, kuid ka tema sõnul on kolmapäev see päev, mil saadakse kõige täpsem kaal teada.

Kolmapäeva tasub kaalumiseks eelistada, kuna nädala alguses võidakse pingutada kaalukaotamiseks liigselt ning nädala lõpus end käest lasta ja lubada midagi niiöelda keelatut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles