Austriast Süüriasse läinud džihadistitüdruk võidi tappa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samra Kesinovic (vasakul) ja Sabina Selimovic
Samra Kesinovic (vasakul) ja Sabina Selimovic Foto: Facebook

ÜRO Julgeolekunõukogu terrorismivastase komitee eskperdi David Scharia sõnul võidi Austriast Süüriasse džihadistide juurde läinud kahest tüdrukust üks tappa.

Kaks tüdrukut lahkusid selle aasta kevadel koos Viinist, edastab The Local.

«Saime teada, et Austriast Süüriasse lahkunud kaks Bosnia päritolu tüdrukut liitusid Islamiriigi võitlejatega. Üks tüdrukutest hukkus suure tõenäosusega Süürias, teine on teadmata kadunud,» teatas Scharia.

Kui Austria uudisteagentuuri APA ajakirjanikud küsisid Austria välisministeeriumilt selle kohta informatsiooni, öeldi neile, et tüdruku hukkumise kohta puuduvad kindlad andmed.

Ei ole teada, kumb tüdrukutest elu kaotada võis.

Välisministeerium siiski lisas, et nende andmetel suundusid kaks tüdrukut Austriast Süüriasse ning teise tüdruku asukoha kohta andmed puuduvad.

Kaks Viinis elanud tüdrukut, Samra Kesinovic ja Sabina Selimovic, kelle vanemad on Bosnia põgenikud, kadusid selle aasta aprillis pärast seda kui olid sotsiaalmeedias paljastanud, et tahavad Süürias võidelda.

Uurimine näitas, et nad võisid lennata Austriast Türki ning liikuda Lõuna-Türgis Adana piirkonda. Seal nende jäljed kaovad. Sotsiaalmeedia postitused lubavad oletada, et nad liikusid üle piiri Süüriasse, kuid neid andmeid ei ole lõplikult kinnitatud.

Austrias Viinis tegutsev moslemijutlustaja Mirsad O arvatakse olevat kahe tüdruku radikaliseerumise põhjustaja, tehes neile ajupeasu, et neist saaks naisdžihadistid.

Jutlustaja eitas tüdrukute mõjutamist.

Politsei arreteeris Misrad O süüdistades teda koostööd Austrias paikneva islamistliku terrorirakukesega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles